Cum procedati cand bebelusul nu mananca un anumit aliment

Nu il obligati.

Lasati acel aliment deoparte si incercati din nou, dupa cateva saptamani.

In dieta pentru bebelusi exista anumite alimente pe care nici macar eu nu le-as consuma ca atare, cum ar fi drojdia de bere . Are un gust foarte neplacut.

Pentru a ascunde gustul sau amar, aceasta trebuie amestecata in cantitati mici cu alte alimente. Uneori, este posibil ca bebelusul sa nu consume ceva dulce sau care vi se pare ca are gust bun.

Daca va temeti ca bebelusului nu ii va placea un anumit aliment sanatos recurgeti la psihologia inversa pentru a-i starni interesul. Nu ii dati nici un pic si mancati in fata lui; convingeti-va intreaga familie sa manance in fata lui.

Isi va dori astfel o portie. Dati-i impresia ca ezitati, apoi oferiti-i putin. Daca sunteti norocoasa, copilul va adora sa consume respectivul aliment, pentru ca astfel se va simti mare, egalul adultilor din familie.

Bebelusii isi schimba expresia fetei aproape de fiecare data cand li se ofera un aliment nou, mai ales daca acesta are o aroma puternica. Nu va lasati influentata de aceasta expresie de moment. Mai oferiti-i o lingurita si, daca isi deschide gurita pentru a accepta inca o portie, continuati sa il hraniti.

Ar trebui sa faceti din aceasta regula casei : trebuie gustat putin din fiecare aliment nou. Cui nu-i place, nu trebuie sa manance, insa trebuie sa il incerce.

Hraniti copilul cate putin si des pe tot parcursul zilei.

Nu este neobisnuit ca un bebelus sa consume o singura masa principala pe zi, iar restul sa fie constituit din mici gustari. Gustarile sunt necesare in dieta unui bebelus si trebuie sa conste in mici portii din aceleasi mancaruri sanatoase care fac parte din mesele principale.

E posibil ca bebelusii sa nu manance cele trei feluri principale decat dupa ce implinesc 10 luni, chiar daca e posibil sa inceapa mai devreme, chiar de la 4 luni.

Gustarile trebuie oferite in fiecare zi, la ore fixe, predictibile si nu la intamplare. Gustarile trebuie consumate in locul de luat masa unde sunt consumate si felurile principale, deoarece sunt mese.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Cum procedati cand bebelusul nu mananca un anumit aliment

    Nu il obligati. Lasati acel aliment deoparte si incercati din nou, dupa cateva saptamani. In dieta pentru bebelusi exista anumite alimente ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...