8:59 am - Sunday December 11, 2016

Cum ne ajuta broccoli impotriva bolilor genetice

Broccoli, conopida, varza şi varza de Bruxelles sunt chiar mai sănătoase decât le consideram.

Aceste legume sunt bogate in vitaminele A, C si E, care ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi. Un studiu publicat anul acesta în Statele Unite a pus accentul pe elemente din broccoli care pot ajuta in bolile genetice.

Sulful ajuta la detoxifiere

O dieta bogata in broccoli, varza, conopida sau varza de Bruxelles ajuta in cazul unor boli degenerative. De-a lungul timpului, diverse publicatii au legat consumul acestor legume cu un risc mai scazut pentru cancer ori pentru unele boli cardiovasculare, respectiv o ameliorare a acestora.

Oamenii de stiinta se ocupa acum de un set de compusi organici proaspat descoperit, glucozinolatii, aminoacizi derivati din glucoza, continand sulf si azot. Acesti compusi au calitatea de a activa anumite enzime, amplificand efectul antioxidant si detoxifiant al alimentelor.

Acest fenomen are loc la nivel molecular, in urma reactiilor redox, prin care se neutralizeaza acidul din molecule. Acest comportament il au majoritatea antioxidantilor, dar componentii de sulf din broccoli actioneaza si la nivelul genelor.

Epigenetica este o noua ramura a geneticii, care a cunoscut in ultimii ani un avant major. Ea studiaza efectele pe care modificarile celulare, derivate din mediul inconjurator, le pot avea asupra genelor. Aceste studii se axeza pe studiul diverselor boli, a caror evolutie se incearca sa se inverseze.

O dizertatie doctorala din 2011 a lui John D. Clarke a legat o dieta bogata in broccoli cu posibilitatea prevenirii cancerului de prostata. Doctorul Terry Wahls a putut inversa efectele sclerozei multiple, fara a folosi medicamente, doar printr-o dieta bogata in broccoli si alte produse asemanatoare.

Alti oameni de stiinta au obtinut rezultate asemanatoare, dar pana la efectuarea testelor pe oameni si, implicit, aparitia unor rezultate relevante, este nevoie de teste suplimentare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Sanatate
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
spirulina pudra
Spirulina un remediu natural pentru organism

Spirulina e o alga de culoare verde albastrui inchis, ce se usuca si se piseaza... mai mult »

Close