Sarcina

Cum iti organizezi alimentatia in timpul sarcinii

Atunci cand va decideti sa aduceti pe lume un nou-nascut e indicat sa renuntati inca de la inceput sau chiar de mai inainte la unele vicii destul de periculoase pentru copil.

Alimentatia femeii insarcinate poate duce catre o buna dezvoltare a fatului sau din contra catre o proasta dezvoltare, provocand diverse maladii.

Si cum spuneam ca e indicat a se renunta la anumite vicii inca de dinainte sa va ganditi la o eventuala sarcina, acest lucru poate fi unul dintre cele mai mari beneficii pentru sanatatea fatului.

Renuntarea la fumat sau la alcool necesita o perioada de cateva luni inainte ca tanara femeie sa ramana insarcinata, organismal mamicii trebuind as intre intr-o perioada de detoxifiere.

Dupa ce ati consultat medicul specialist obstretician, acesta va va recomanda excluderea in totalitate a fumatului, alcoolului, precum si a bauturilor carbogazoase.

Daca pana mai ieri erati obisnuita cu produse congelate sau conservate e indicat a se renunta la acestea si inlocuirea lor cu fructe si legume proaspete, consumarea lor in stare conservata sau congelata putand fi o amenintare la adresa starii de sanatate a micutului din mediul intrauterine, putand provoca deficiente majore ale sistemului nervos central, putand conduce la tulburari manifestate prin hodrocefalie si microcefalie (cap mic cu o dezvoltare inceata a sistemului nervos central).

Alimentele suprasaturate, bogate in E-uri si aditivi reprezinta o amenintare la fel de majora pentru dezvoltarea intrauterina a fatului.

De aceea, evitati consumul de salamuri, crenvusti sau alte mezeluri, inlocuindu-le prin fructe si legume proaspete, putand aparea riscuri in ceea ce priveste aparitia toxoplasmozei, bacterie continuta in special in carnea rosie (vita, porc, manzat).

Excesul de dulciuri concentrate, mai ales ciocolata, reprezinta o amenintare la adresa sanatatii copilului, mai ales la nivel intracranian.

Un pericol pentru bebelus il poate reprezenta si faptul ca mama nu are o alimentatie echilibrata, multe femei gravide fiind la dieta de frica de ingrasare, atitudine absolut interzisa pe parcursul celor noua luni de sarcina. Chiar daca va este teama de acumularea unor kilograme in plus, o asemenea etapa nu poate fi evitata.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...