Mama & Copilul

Cum iti gasesti partenerul ideal

O relatie sexuala si romantica e mult prea importanta pentru a fi lasata la sa functioneze la voia intamplarii. Alege o persoana care e mai apropiata de tine mai mult decat oricine altcineva in lume.

E de necrezut cat de multe persoane nu numai ca nu se gandesc serios la relatiile apropiate, ci considera ca, intr-un fel, nu e corect sa o faca. Iar asta aduce o multime de probleme.

Multi adopta fata de gasirea unui partener o atitudine de de genul “incearca-l”. Ies cu foarte multe persoane pentru a vedea ce merge si ce nu merge. Desi se afla in cautarea compatibilitatii, s-ar putea sa nu stie cum ar arata si ar fi resimtita compatibilitatea, daca ar aparea. Se trezesc prin urmare implicati doar pentru ca au petrecut un timp cu cineva.

O alta greseala e de a cauta pe cineva pe care il putem schimba sau modela conform idealului nostru. Cu alte cuvinte, o persoana isi poate da seama ca e posibil ca partenerul ei ideal sa nu existe, sau, daca exista, s-ar putea sa nu il intalneasca niciodata, insa idealul ii retine in continuare atentia.

Idealul este ceea ce isi doreste, nu o persoana reala. Asa ca formeaza o relatie cu cineva pe care simte ca il poate transforma astfel incat sa ajunga asa cum vrea.

E ca si cum ai intra intr-un magazin si ti-ar placea o rochie insa nu e culoarea ideala, asa ca o iei in speranta ca o poti vopsi acasa! Bineinteles ca are mai mult sens sa cumparati un costum care va place de la inceput, dar trebuie sa va dati seama ca nu exista doar unul singur care sa va placa.

Oamenii opun de obicei o mare rezistenta la a fi schimbati in ceva ce nu sunt, doar pentru a-si multumi partenerul. Mesajul pe care il primesc e ca nu sunt potriviti in sine. De asemenea, deoarece imaginea ideala este cea care conduce relatia, cel care o detine nu va fi niciodata satisfacut pentru ca idealurile sunt, prin definitie, imposibil de atins.

Ambii parteneri au sanse foarte mari sa devina dezamagiti si frustrati de-a lungul timpului, unul pentru ca celalalt nu se conformeaza idealului, iar celalalt deoarece simte ca nu este valorizat pentru el insusi, ci pentru ceea ce ar trebui sa fie.

Acordati-va un moment pentru a va gandi cine ar putea fi partenerul dumneavoastra ideal:

–  Cum ar arata?

– Ce fel de voce ar avea?

–  Ce ati simti fata de el?

–  Cum s-ar purta cu dumneavoastra?

–  Cum v-ati purta cu el?

–  Folositi pe cineva ca model pentru partenerul dumneavoastra ideal?

Idealurile reprezinta propria noastra creatie. Putem controla fiecare componenta a idealului, pana la ultimul detaliu. Nu putem sa controlam alte persoane si sa le facem ceea ce nu sunt decat pentru o perioada scurta de timp, iar pretul este foarte ridicat.

Pentru majoritatea oamenilor, intalnirea in dansul vocilor conditionarii e mai putin traumatica. Cel caruia ii place sa aiba grija va fi atras de cineva care are nevoie de grija. Formam relatii cu cei a caror perspectiva asupra lumii o completeaza pe a noastra.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...