Mama & Copilul

Cum apar negii si cum ne putem ingriji

Negii sunt excrescente ale pielii cauzate de un virus obisnuit, dar pot fi durerosi si inestetici si se pot transmite altor persoane.

Exista mai mult de 50 de tipuri de negi. Pot aparea in orice regiune a corpului dar cel mai frecvent pe maini si picioare. Negii de la nivelul picioarelor, numiti negi (veruci) plantari, pot fi durerosi pentru ca preseaza in interior atunci cand apasam pe ei.

Puteti capata negi prin contact direct cu o persoana sau o suprafata infectata, precum podeaua dusului. Virusul implicat stimuleaza cresterea rapida a celulelor stratului superficial al pielii.

Sistemul imunitar al fiecarei persoane raspunde dificil la negi. Majoritatea negilor nu sunt un pericol pentru sanatate, si dispar fara tratament. Pentru ca negii sunt mai frecventi la copii decat la adulti, se crede ca majoritatea adultilor capata imunitate la ei.

La multi adulti, negii dispar intr-un interval de 2 ani.

Anumiti negi declanseaza sau semnaleaza probleme medicale mai serioase. Negii genitali necesita tratament pentru a nu se transmite prin contact sexual. Unele tulpini de Papillomavirus cresc riscul femeii pentru cancerul cervical. Femeile pot transmite, de asemenea acest virus copiilor in timpul nasterii, determinand unele complicatii.

Autoingrijire:

– medicamentele topice, fara prescriptie pot inlatura negii. Cautati produse ce contin acid salicilic, care exfoliaza pielea infectata. Tratamentul necesita administrare zilnica, de cele mai multe  ori cateva saptamani.

– pentru a evita aparitia negilor si in alte parti ale corpului, evitati perierea, pieptanarea sau barbierirea zonelor unde sunt deja localizati negi.

Solicitati consult medical daca negii devin durerosi sau o neplacere cosmetica sau interfera cu activitatea dvs. Tratamentele obisnuite pentru negi includ refrigerarea cu azot lichid sau gheata uscata, cauterizare, chirurgia prin laser sau mica chirurgie.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Cum apar negii si cum ne putem ingriji

    Negii sunt excrescente ale pielii cauzate de un virus obisnuit, dar pot fi durerosi si inestetici si se pot transmite altor ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...