Sanatate

Cu cat este mai alba painea, cu atat trebuie evitata

De fiecare data cand vad o reclama cu un sandvis preparat din faina alba stralucitoare, ma enervez. Arata foarte dragut, dar este un cosmar nutritiv.

Si mai rele sunt painile care au o culoare crem, in care au fost adaugati coloranti de caramel pentru a-i pacali pe unii clienti ca ar fi mai sanatoasa.

Daca tot am adus vorba de reclamele alimentare, haideti sa ne gandim la ceva: ce ziceti de reclamele acelea pentru “alimentatia copiilor mai mari” unde vedeti un hamburger din paine alba cu cartofi prajiti si cola. Bleah!

Oricum, incercati sa comparati paine de la magazin si sa cititi eticheta cu atentie. Primul ingredient ar trebui sa fie “faina de grau integral” sau “faina de alta cereala integrala”, sau “faina de grau cu muguri integrali” etc.

Aceasta va fi depozitata probabil in congelator. Cand o aduceti acasa, pastrati-o la congelator pana in noaptea dinainte de a o folosi, apoi transferati-o in frigider, unde se va decongela in cateva ore. (Daca uitati sa o transferati si aveti nevoie rapid de un sandvis rapid, decongelati cateva felii la cuptorul cu microunde sau la toaster.)

Painea se mentine la frigider cateva saptamani, in timp ce la temepratura camerei rezista doar o zi, doua. Pregatiti-va sa platiti mai mult pentru o paine adevarata, dar retineti ca in acest caz, chiar primiti un produs pe masura pretului.

Nota: In ceea ce am citit despre depozitarea painii se spune ca refrigerarea acesteia grabeste procesul de invechire. Eu insa nu pot avea aceasta siguranta cu experienta pe care o am cu painea de cereale integrale cumparata de la magazi. Daca nu e mentinuta la frigider, painea se invecheste si se intareste intr-o zi sau doua. Painea din cereale integrale 100% pe care am cumparat-o ocazional de la supermarket se poate mentine foarte bine si la temperatura camerei, si la frigider.

Poate ca painea alba este cea care se strica la frigider.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...