4:53 am - Friday December 9, 2016

Consumul de anticonceptionale poate reduce densitatea osoasa

Pilulele contraceptive pot afecta sanatatea sistemului osos, se arata intr-un studiu recent realizat de oamenii de stiinta americani de la Institutul “Goup Health Research”.

Dar gradul de afectare depinde de varsta femeii si de doza de hormoni continuta de pilula, iar efectele pot fi observate dupa doi ani de la administrarea acestora, spun cercetatorii.

“Hormonii sunt un component esential pentru sanatatea oaselor, iar anticonceptionalele sunt o sursa majora de hormoni”, explica Delia Scholes, unul din cercetatori. Riscul femeii de a suferi fracturi la batranete e influentat de masa osoasa construita din adolescenta si pana in jurul varstei de 20 de ani.

In cadrul studiului s-a analizat nivelul masei osoase a 301 de fete cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani si a altor 305 femei (19-30 de ani).

Dupa doi ani, femeile ce luasera zilnic o pilula contraceptiva de 30-35 micrograme aveau o masa osoasa cu 1% mai mica decat cele care nu luasera deloc anticonceptionale.

Specialistii recomanda femeilor ca atunci cand isi aleg anticonceptionalele ca metoda contraceptiva sa tina cont si de posibila influenta a acestora asupra sanatatii oaselor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Sanatate
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
aspirina
Aspirina poate fi de ajutor in afectiunile inimii

Pacientii care sufera de afectiuni cardiace sunt indemnati de specialisti sa ia aspirina, arata un... mai mult »

Close