Mama & Copilul

Constipaţia cauzată de sarcină

Constipaţia cauzată de sarcinăConstipaţia cauzată de sarcină este o problemă des întâlnită în rândul femeilor însărcinate. În multe cazuri, constipaţia este declanșată de schimbările hormonale datorate sarcinii. Constipaţia cauzată de sarcină poate să apară şi ca rezultat al presiunii cauzate de uter asupra intestinului sau rectului.

Constipaţia timpurie cauzată de sarcină

Constipaţia cauzată de sarcină poate apărea des în timpul primului trimestru. În aceste prime trei luni de sarcină, femeile au tendința de a experimenta o creștere a nivelului de progesteron. Schimbările în nivelul de progesteron pot încetini rata de trecere a alimentelor prin tractul digestiv, care, la rândul său, crește riscul de constipaţie.

Ameliorarea constipaţiei cauzată de sarcină cu remedii naturale

1) Fibrele

Fibrele pot fi eficace în tratarea constipației cauzate de sarcină, potrivit unei recenzii din 2004, care a apărut în Current Gastroenterology Reports. Autorii recenziei studiilor efectuate asupra constipaţiei cauzată de sarcină au constatat că alimentele sau suplimentele care conţin fibre pot trata constipația.

Există două tipuri principale de fibre: fibre insolubile (care dă scaunului volum și uşurează eliminarea acestuia) și fibre solubile (care se dizolvă în apă și care formează o substanţă asemănătoare unui gel în intestine). Deoarece fibrele insolubile pot fi deosebit de utile în tratarea constipaţiei cauzată de sarcină, luaţi în considerare creșterea aportului de alimente bogate în fibre insolubile, cum ar fi: cerealele integrale, fructele, legumele, seminţele de in şi tărâţele de grâu.

Când vine vorba de alegerea unui supliment de fibre, anumite surse de fibre pot fi deosebit de eficace. Într-un raport publicat în 2001 în Cochrane Database of Systematic Reviews, oamenii de ştiinţă au remarcat faptul că suplimentele care conțin tărâțe de grâu au fost eficiente în a ameliorarea constipației cauzată de sarcină.

Pentru a reduce riscul de balonare și gaze, asigurați-vă că veţi crește treptat aportul de fibre. De asemenea, este important să beți multă apă atunci când urmaţi o dietă bogată în fibre. Persoanele care urmează o dietă fără gluten ar trebui să caute alimente fără gluten, cum ar fi: orezul brun, semințele de in, faina de ovăz fără gluten, quinoa, lintea sau amarantul.

2) Senna

Într-o recenzie din 2004 a mai multor studii, publicată în Current Gastroenterology Reports, autorii au observat că senna poate ajuta la tratarea constipaţiei cauzată de sarcină. Senna se găseşte sub formă de ceai sau suplimente şi conţine antrachinone (compuşi care acţionează ca nişte laxative puternice).

Senna poate provoca o serie de efecte secundare, cum ar fi: crampe intense şi greaţă. În plus, senna ar trebui să fie evitată de către persoanele cu afecţiuni cardiace și tulburări digestive (inclusiv colita ulcerativă și boala Crohn). Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a folosi senna pentru constipația cauzată de sarcină.

Ierburi pentru constipația cauzată de sarcină

Unele cercetări arata ca anumite plante (cum ar fi sagrada căscară, rubarbă și aloe vera) pot ajuta la ameliorarea constipaţiei.

Ar trebui să folosiţi remedii naturale pentru constipaţia cauzată de sarcină?

Deşi anumite remedii naturale pot ajuta la ameliorarea constipaţiei cauzată de sarcină, femeile gravide se pot proteja de constipaţiei făcând exerciţii fizice regulate şi bând multă apă. Pentru a trata constipaţia cauzată de sarcină în condiții de siguranță și în mod eficient, este important să vă consultaţi medicul de familie înainte de a folosi orice remedii naturale.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Constipaţia cauzată de sarcină

    Constipaţia cauzată de sarcină este o problemă des întâlnită în rândul femeilor însărcinate. În multe cazuri, constipaţia este declanșată de schimbările ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...