Consome

Timp de preparare pentru Consome: 5 ore

Ingrediente pentru Consome:

– 2,5-3kg oase de vita cu maduva

– 2 morcovi mari

– 1 radacina de patrunjel

– 1 radacina pastarnac

– 1 telina mica

– 2 cepe mari

– sare, piper

Pentru limpezire Consome:

– 200g carne de vita

– 1 morcov

– 1 radacina patrunjel mare

– 100g telina

– 1 ceapa mare

– 1 lingurita rasa boabe de piper

– 2 albusuri de ou

– sare

Mod de preparare pentru Consome:

Spargeti oasele, spalati-le si puneti-le la fiert in 6 litri apa cu 1 lingura sare. Cand incepe sa fiarba, luati spuma de cate ori este cazul. Dupa 2 ore de fiert, adaugati legumele curatate, spalate si taiate ca pentru ciorba si ceapa, coapta 30 de minute la cuptor. Continuati fierberea inca 2 ore, apoi luati oala de pe foc. Degresati supa si strecurati-o printr-o sita foarte fina si printr-un tifon impaturit in 4 si umezit.

Pentru limpezirea supei, amestecati intr-un castron albusurile cu 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugati carnea de vita tocata, legumele curatate, spalate si taiate in felii, piper boabe si lasati 10 minute sa se macereze.

Puneti compozitia in supa si amestecati, incontinuu, pana cand incepe sa fiarba. Faceti focul cat mai mic si lasati la fiert inca 50-60 de minute. Cand supa s-a limpezit bine, opriti focul, lasati-o 10-15 minute sa se aseze, apoi strecurati-o inca o data prin sita si tifon pentru a obtine un consome cat mai clar. Acest consome simplu poate fi o baza de preparare pentru alte retete de consome cu diverse adaosuri sau se poate servi ca atare.

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Alina
  • Culinar

    Sufleu de varza

    Pentru sufleu de varza iti trebuie : -0,800 kg varza alba -0,100 kg unt -0,015 kg faina -0,025 kg cascaval -0,100 kg ...
  • Culinar

    Ciorba de legume

    Ingrediente pentru ciorba de legume: – 2 morcovi – 2 cepe rosii – 2-3 cartofi – 200g mazare – 200g fasole ...
  • Culinar

    Pastrav la tigaie cu sos de ciuperci

    Ingrediente pentru pastrav la tigaie cu sos de ciuperci: – 4 pastravi – ulei pentru prajit – cimbru uscat – 3-4 ...
  • Culinar

    Legume gratinate

    Ingrediente pentru legume gratinate: – 2 vinete – 4 rosii medii – 250g mozzarella – cimbru – busuioc – 150g pesmet ...
  • Culinar

    Rosii umplute

    Ingrediente pentru rosii umplute: – 8 rosii mari – 300g carne tocata de curcan – 50g masline fara samburi – sare ...
  • Culinar

    Pui cu orez

    Ingrediente pentru pui cu orez: – un pui – sare – piper – rozmarin – ulei pentru prajit – 100g unt ...
Load More In Culinar

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...