Mama & Copilul

Congelarea si decongelarea fructelor pentru copil

Ideal este sa dati bebelusului fructe proaspete, coapte. Totusi, este posibil sa doriti sa congelati fructele cu un sezon scurt de cultivare, cum ar fi capsunile, pentru a va bucura de ele tot anul. Fructele congelate sunt, de regula, mai moi si poate terciuite dupa decongelare, deoarece cresterea umiditatii din acestea in timpul congelarii produce ruperea peretilor celulari. Probabil ca bebelusul nu va fi deranjat de acest lucru.

Fructele pot fi congelate crude, nu trebuie oparite sau gatite inainte.

Spalati-le, taiati-le bucati si lasati-le sa se usuce pe prosoape de hartie. E bine sa congelati fructele intr-un recipient ermetic, fara lichid.

Pentru fructele deschise la culoare care isi pierd culoarea si aroma atunci cand sunt congelate, unii experti recomanda sa fie congelate in lichid. Lichidul, al carui scop este sa impiedice fructele sa intre in contact cu aerul si sa isi piarda culoarea, este de regula, o forma de sirop (sare si apa) amestecat cu putin acid ascorbic (vitamina C).

In opinia mea, mancarea pentru bebelusi nu trebuie sa contina zahar procesat adaugat, plus ca nu este indicat sa va indopati copilul cu prea multa vitamina C. Daca vreti sa folositi lichid, eu recomand ca fructele sa fie scufundate si congelate in suc de portocale, nu in sirop.

Desigur nu folositi suc de portocale daca bebelusul nu este inca suficient de mare pentru citrice. Puneti pur si simplu bucatile de fructe spalate intr-un recipient rezistent si acoperiti-le cu suc. Bucatile de fructe pot pluti deasupra sucului. Pentru a le mentine in lichid, acoperiti-le cu o hartie cerata sifonata. Lasati putin spatiu pentru expansiune, acoeriti-le ermetic si congelati-le.

Cum sa decongelati fructele

Cel mai bine este sa decongelati fructele in frigider mai multe ore sau peste noapte. Daca trebuie sa decongelati rapid fructele, decongelati-le in cuptorul cu microunde la treapta cea mai joasa, o perioada foarte scurta de timp, avand mare grija sa nu le incalziti. Alta posibilitate este sa le decongelati pe aragaz la o treapta foarte joasa.

Fructele la conserva

Eu recomand fructele proaspete sau congelate, nu pe cele la conserva. Totusi, daca optati pentru fructe la conserva, cumparati-le pe acelea conservate in sucul lor natural. Daca aveti fructe conservate in sirop cu zahar, clatiti-le sub un jet de apa rece, pentru a indeparta cat mai mult sirop posibil.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...