Mama & Copilul

Congelare hrana bebelusi: pungi de plastic imbricate

Metoda de congelare in pungi de plastic imbricate este o metoda de congelare a portiilor individuale pentru juniori cu aperitive si alte mancaruri, care va economiseste banii dati pe pungile pentru congelator.

Asezati una peste cealalta mai multe pungi de plastic mai ieftine, de calitate inferioara, intr-o punga de congelator mai mare si de o calitate mai buna. Puneti portii individuale de alimente in pungile de plastic mai ieftine pentru sandvisuri, care costa doar o suma infima din pretul pungilor de plastic pentru congelator.

Apoi puneti pungile pentru  sandvisuri intr-o punga de plastic pentru congelator de buna calitate. Pungile de sandvisuri separa portiile individuale si nu conteaza daca nu sunt de calitatea celor pentru congelator, deoarece se afla inauntrul unei pungi pentru congelator, de mai buna calitate.

Atentie! Nu puneti pungile de plastic mai ieftine pentru sandvisuri in cuptorul cu microunde, deoarece se vor topi in mancare. Lasati mancarea sa se decongeleze pe margini cateva minute, scoateti-o din punga de plastic pentru sandvisuri si transferati-o intr-un recipient sigur pentru cuptorul cu microunde.

Un exemplu al folosirii metodei de congelare in pungi de plastic imbricate o reprezinta congelarea aperitivelor. Pastrati morcovii taiati cubulete intr-o punga de sandvisuri, la fel si piersicile maruntite sau bucatelele de paste. Alta solutie este sa aveti o punga de verdeturi proaspete congelate, in care o punga pentru sandvisuri sa contina marar congelat in cuburi de gheata, alta sa contina patrunjel, alta oregano etc.

Eu folosesc metoda de congelare in pungi de plastic imbricate si pentru a congela legumele gatite pentru masa de pranz a baietilor mei mai mari. Gatesc o serie de legume si le impart in pungi de sandvisuri ieftine care contin portii de jumatate de cana pe care le pun apoi intr-o punga de congelator mare, de calitate. Dimineata iau una dintre pungile de sandvisuri din punga pentru congelator si o pun in pachetul pentru pranz.

Pana la dejun se decongeleaza si este tocmai buna de mancat.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...