Mama & Copilul

Congelare hrana bebelusi: metoda congelarii la tavite

Pentru fructele de padure sau bucatile de fructe pe care doriti sa le luati separat cu usurinta, folositi metoda congelarii la tavite. Tapetati cu hartie cerata o tava normal, o tava de prajiturele sau orice tava curata, cu baza aplatizata si termorezistenta.

Aranjati bucatile de fructe pe hartia cerata, astfel incat sa nu se atinga una de alta. Acoperiti-le cu o folie de plastic sau cu un invelis pentru congelator si asezati-le in congelator. (Daca folositi recipiente de depozitare aplatizate, dreptunghiulare, cu capac, nu veti avea nevoie de hartie cerata si, pentru ca au un capac, veti economisi folia de aluminiu sau de plastic).

Cand s-au congelat si solidificat, desprindeti bucatile de fructe de pe tavite si depozitati-le in pungi de plastic pentru congelator. Mai tarziu veti putea scoate cu usurinta cat de multe bucatele doriti, deoarece nu sunt lipite.

Cartofii dulci sau albi pasati pot fi congelati in tavite de gheata folosind metoda cubuletelor congelate sau pot fi rulati in chiftelute si congelati la tava.

Sfat: Folositi un caton de ouade polistiren (curatat foarte bine cu apa fierbinte si sapun antibacterian) in loc de tavite pentru prajiturele, pentru a mentine chiftelutele de mancare separate in timpul etapei initiale de congelare. Acoperiti-le bine in timpul congelarii. Apoi transferati-le in pungi pentru congelator.

Sfat: Folositi forme de briose pentru a congela ciorbe si alte lichide in cantitati premasurate pentru retetele preferate. Acoperiti-le bine in timpul congelarii. Apoi transferati-le in pungi pentru congelator.

Metode de economisire: cautati la un depozit din apropiere sau la un furnizor pentru restaurante cutii foarte mari cu folie de aluminiu, hartie cerata si invelis de plastic. Trebuie sa cumparati o cantitate foarte mare, dar veti economisi mult daca le folositi din plin!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...