Slabire & Fit

Conform cercetarilor vitamina D te ajuta sa slabesti

Adolescentii obezi au un nivel scazut de vitamina D. Aceasta e concluzia unui studiu publicat in ultimul numar al Journal of Adolescent Health.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au supus unor analize un grup de voluntari obezi, fete si baieti, in speranta de a gasi o cauza concreta pentru surplusul de greutate.

Analizele de laborator au aratat ca 72% dintre adolescente aveau un nivel scazut de vitamina D in organism, in timp ce in randul baietilor procentajul a ajuns la 91%.

Dupa ce subiectii au fost supusi unui tratament cu suplimente pe baza de vitamina D, cercetatorii au constatat ca in cazul a 85% dintre participanti metabolismul s-a accelerat, pierzand 28% din greutate in doar cateva saptamani.

In urma acestor rezultate, oamenii de stiinta, spera ca in viitor sa poata gasi un tratament impotriva obezitatii tot mai des intalnita in randul adolescentilor.

Vitamina D se evidentiaza fata de celelalte vitamine prin faptul ca are un mecanism unic de a actiona in organismul uman, accelerand scaderea in greutate.

Lactatele sunt cele mai bogate surse de vitamina D, dar specialistii mentioneaza ca aceasta vitamina este sintetizata de catre organism numai in prezenta soarelui.

De asemenea din cauza alimentatiei proaste din ziua de azi este indicata suplimentarea cu vitamina D.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Slabire & Fit

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...