Mama & Copilul

Ciresele in alimentatia copilului

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 9 luni pentru cirese crude taiate foarte subtire sau 1 an daca exista cazuri de alergii in familie.

Nu le dati cirese intregi copiilor sub 3 ani.

Echivalente: 500 grame cirese proaspete = 2 cani fara samburi.

Cum se aleg: alegeti ciresele tari, grase si lucioase, care nu sunt zbarcite sau moi. Culoarea e foarte importanta daca vreti sa va dati seama cat de proaspete si de dulci sunt ciresele.

In cazul cireselor, uitati-va sa aiba o culoare ca a lemnului de cires, un maro-inchis rosiatic, violet sau chiar o nuanta de negru, uniforma. Evitati ciresele fara codite, deoarece gaurica ramasa dupa indepartarea cozii predispune cireasa la descompunere.

Coditele ar trebui sa arate proaspete sa nu fie inchise la culoare sau uscate. Verificati foarte bine sa nu fie putrezite, lucru care poate fi camuflat de culoarea inchisa a cireselor. Printre semnele de descompunere se numara scurgerile si mucegaiul.

Cum se pastreaza? Curatati si pastrati ciresele intr-o punga de plastic maxim 4 zile.

Cum se congeleaza? Spalati-le, mai intai. Apoi, rupeti-le coditele si scoateti samburii si congelati-le timp de 10 luni. Etichetati-le si datati-le.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...