Mama & Copilul

Cetatea bastionara Alba Iulia

Cetatea bastionara din Alba Iulia a fost ridicata intre anii 1714-1738, fiind considerata cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip Vauban din tara.

Planul a fost intocmit de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, sub conducerea generalului Stefan de Steinville, completata apoi de generalul Weiss.

Lucrarile la fortificatia de la Alba Iulia au inceput la 4 noiembrie 1715, cand s-a pus piatra de temelie a bastionului Carol, situat pe latura de nord a cetatii.

Intre secolele XVIII-XIX cetate a indeplinit rolul de centru militar al Transilvaniei si de depozit general pentru armament.

Perimetrul zidurilor e de aproximativ 12 kilometri, acestea fiind ridicate cu ajutorul a 20000 de iobagi.

Cetatea este alcatuita din 7 bastioane (Eugeniu de Savoia, Sf.Stefan, Trinitatea, Sf. Mihail, Sf. Carol, Sf. Capistrano, Sf. Elisabeta) configurandu-i imaginea stelata caracteristica cetatilor de acest tip.

[nggallery id=5]

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Muzeul National al Unirii din Alba Iulia

    Muzeul detine doua cladiri cu valoare de monument istoric. Cladirea Babilon a fost construita intre 1851 – 1853, in spiritul arhitecturii ...
  • Mama & Copilul

    Cetatea bastionara Alba Iulia

    Cetatea bastionara din Alba Iulia a fost ridicata intre anii 1714-1738, fiind considerata cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip Vauban ...
Load More Related Articles
Load More By Andreea Popescu
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Coloana Infinitului, Targu Jiu

In anul 1934, sculptorul Constantin Brancusi a fost ...