Mama & Copilul

Cercetatorii au descoperit cele mai importante 10 beneficii ale sexului

1. Sexul pastreaza aspectul tanar. Persoanele care fac sex de cel putin trei ori pe saptamana, par cu trei, pana la opt ani mai tinere. Asta se intampla pentru ca actul combina o serie de miscari de tip aerobic.

2. Sexul asigura zveltetea. Desi sexul nu este cea mai potrivita modalitate de a scapa de kilogramele in plus, ai sansa sa arzi intre 100 si 250 de calorii pe ora. In plus, antreneaza grupele musculare majore.

Daca ai o activitate sexuala moderata, adica facisex de doua ori pe saptamana, arzi in jur de 5000 de calorii pe an, echivalentul alergarii a peste 50 de km. Activitatea sexuala regulata si exercitiile de la sala de fitness pastreaza organismul in forma, pentru mai mult timp.

3. Sexul ridica moralul. In momentul in care ating punctul culminant al placerii, femeile elibereaza anumiti hormoni (oxitocina), produsi de glanda pituitara, situata la baza creierului. Acestia genereaza stari emotionale deosebite, momente in care partenerii isi manifesta caldura si tandretea.

4. Sexul mentine tineretea mai mult timp. Da, actul sexual e acela care intervine in metabolismul grasimilor, printr-un hormon care controleaza activitatea enzimelor din anumite celule.

5. Sexul imbunatateste sistemul imunitar. Cercetarile au aratat ca femeile care sufera de cancer la san si care se bucura de o viata sexuala regulata (si satisfacatoare!) au sanse mai mari de recuperare decat acelea care nu fac sex.

6. Sexul scade nivelul de stres. Orgasmul determina o eliberare de endorfine, secretate de creier, care actioneaza asemenea calmantelor sau analgezicelor, insa cu o eficacitate mai mare.

7. Poate nu va vine sa credeti, insa sexul protejeaza inima. Si pentru barbati sexul are actiuni benefice, mai ales daca au depasit varsta de 40 de ani. Cercetarile au demonstrat ca placerea fizica determina cresterea nivelului de testosteron (hormonii masculini), despre care se spune ca protejeaza inima.

8. Detoxifica organismul si imbunatateste circulatia. Sexul e un bun detoxificator pentru simplul fapt ca te face sa transpiri, indepartand astfel substantele nocive din corp prin piele.

9. Sexul creste durata de viata. Cercetatorii au stabilit ca longevitatea are legatura cu frecventa actului sexual, atat la femei, cat si la barbati.

10. Sexul scade riscurile in timpul sarcinii. Cercetarile au relevat faptul ca femeile implicate intr-o relatie de lunga durata nu sunt expuse diverselor complicatii in timpul sarcinii.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...