Cel mai bun moment al zilei pentru prima masa a bebelusului

Intr-o zi va veti da, pur si simplu, seama ca este momentul potrivit pentru a trece la hrana solida.

Pediatrul v-a dat aprobarea, ba chiar ati decis impreuna care sa fie primul aliment, si ati pregatit deja ceva in bucatarie.

Sugestiile de mai jos va vor ajuta sa transformati prima masa a bebelusului intr-o experienta placuta.

Ideal este sa dati bebelusului prima sa masa solida dimineata sau la inceputul amiezii. Uneori, bebelusii au reactii alergice la hrana. Daca va hraniti micutul seara si are o reactie alergica, aceasta se va percepe, probabil in mijlocul noptii .Este mai bine pentru dvs sa nu fie necesar sa va alinati copilasul la 2 noaptea, cand sunteti obosita si pe jumatate adormita.

Iata un sfat care sa va ajute sa dormiti. Introduceti intotdeauna orice aliment nou pentru bebelusi la micul dejun sau la pranz, niciodata la cina. Daca acesta are o reactie alergica, este mult mai putin probabil ca aceasta sa apara in mijlocul noptii.

Exista alt motiv pentru care trebuie sa va hraniti bebelusul in prima parte a zilei. Aceasta este, de obicei, un moment cand bebelusul nu este obosit sau flatulent, asa cum se poate intampla seara. Toti trebuie sa fie fericiti si plini de energie atunci cand bebelusul are prima sa masa speciala.

Alegeti un moment atunci cand bebelusul nu este obosit, agitat sau irascibil, de pilda dupa somnul de dimineata.

Dati-i bebelusului prima sa masa cand nu este prea infometat.

Da, atunci cand nu este prea infometat. Ar trebui sa fie suficient de infometat incat sa vrea sa manance insa nu lihnit. Un bebelus prea infometat care doreste sa manance urgent se poate supara din cauza acestei metode de hranire noi si nefamiliare, cu acea stranie ustensila denumita lingurita.

Dati-i prima masa dupa ce a fost alaptat partial sau hranit partial cu biberonul. Hraniti-l asa, apoi introduceti primul aliment soli, apoi terminati masa. De asemenea, hranirea partiala va ajuta la mentinerea cantitatii de lapte consumate. Alta posibilitate este sa ii dati prima sa hrana solida la jumatatea timpului dintre doua alaptari sau doua hraniri cu biberonul, cand nu ii este decat putin foame.

Nu uitati, gurita bebelusului este mult mai sensibila la caldura decat a dvs, prin urmare, nu va ganditi cat de calda va place dvs. mancarea atunci cand incalziti hrana copilului. Temperatura hranei bebelusului trebuie sa fie medie-calduta.

Bebelusii alaptati sunt obisnuiti cu temperatura laptelui matern, temperatura corpului, 37 grade Celsius, si se vor simti cu prima lor masa solida daca si aceasta are temperatura corpului.

Totusi, bebelusul nu este nemultumit de hrana rece, iar incalzirea nu este neaparat necesara, chiar daca hrana incalzita are mai multa aroma. Daca doriti sa incalziti hrana bebelusului, puteti folosi plita aragazului sau cuptorul cu microunde, doar cateva secunde.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...