Mama & Copilul

Ceaiurile in alimentatia bebelusului; la ce varsta poate bea ceai copilul

Ceaiurile sunt sanatoase, dar trebuie administrate cu atentie bebelusilor si nu oricum. Unele tipuri de ceaiuri sunt un pericol pentru sanatatea bebelusului!

Bebelusii sub 6 luni nu au nevoie de alte lichide in afara de lapte

Daca bebelusii sunt alaptati la san, administrarea unui surplus de lichide nu e necesara, ba chiar trebuie evitata. Laptele matern si chiar si unele tipuri de lapte formula contin suficienta apa si nutrientii esentiali de care are nevoie copilul pentru a creste sanatos.

Cand copilul sufera de constipatie sau are colici, e posibil ca administrarea de ceaiuri sau alte lichide, chiar si in cantitati mici, sa fie necesara. Insa medicul te poate sfatui in aceasta privinta.

Bebelusii sub 6 luni si colicile

E tentant sa apelezi la ceaiuri atunci cand bebelusul tau de numai cateva saptamani are colici. Totusi, nu sunt dovezi certe care sa arate ca ceaiurile din plante ar avea un efect benefic asupra colicilor.

Multi parinti apeleaza la ceaiul de anason pentru calmarea colicilor. In multe dintre produsele de acest tip de pe piata din strainatate s-a descoperit un tip de anason japonez extrem de toxic pentru bebelusi.  In SUA deja a fost interzis acest ceai.

Ceaiurile pentru bebelusi ce pot fi administrate in siguranta

Cand bebelusul a implinit 6 luni, poti introduce treptat ceaiurile in alimentatie. Poti oferi ceaiuri din plante care au rolul de usura digestia si de a ameliora problemele de digestie.

Cele mai recomandate plante pentru ceaiurile bebelusilor sunt:

  • ceai de musetel;
  • ceai de marar;
  • ceai de chimen;
  • ceai de chimen dulce.

Riscurile administrarii de ceaiuri la bebelusi

Se considera ca ceaiul impiedica absorbtia fierului in organism. Acest fapt se produce din cauza polifenolilor din ceai care se intersecteaza cu fierul in intestinele bebelusilor transformandu-se intr-o bariera pentru fier.

Fierul e esential pentru dezvoltarea bebelusilor. Corpul il foloseste pentru a crea hemoglobina, ce conduce oxigenul catre celulele din organism, formand globule rosii. O deficienta de fier in organism echivaleaza cu anemia la bebelusi, dar si cu modificari cerebrale care s-ar putea manifesta prin probleme si deficiente de invatare.

Unele ceaiuri favorizeaza caderea prematura a dintilor

Unele ceaiuri au zaharuri ascunse folosite pentru a imbunatati gustul ierburilor din care e facut. Zaharurile au efecte secundare dupa aparitia primilor dintisori, favorizand in timp deteriorarea si caderea lor prematura la varsta copilariei.

Ceaiurile favorizeaza malnutritia

Continutul de zahar din ceai are rolul de a crea o falsa senzatie de satietate. In acest fel, burtica bebelusului va transmite semnale creierului ca e plina, iar bebelusul ar putea refuza hranirea cu lapte, conducand la malnutritie.

Dupa ce perioada ceaiul devine sigur pentru bebelusul tau?

Medicul iti poate spune ce tipuri de ceaiuri sa folosesti pentru bebelus.Nu te grabi  in a introduce in alimentatia lui ceaiuri dupa ureche. Sunt plante ce sunt periculoase pentru bebelus, dar si unele care sunt inofensive si nu afecteaza sanatatea bebelusilor.

Asculta si urmeaza intotdeauna sfaturile medicilor.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...