Ceaiuri si substitute pentru cafea

Substitut pentru cafea cu radacina de papadie sau cicoare

Folositi radacini de papadie sau de cicoare. Spalati-le cu atentie si imprastiati-le pe o tava mare.

Tineti-le in cuptor la o temperatura de 80-90 de grade timp de 4 ore. Intoarceti-le pentru a va asigura ca s-au uscat uniform.

Cand radacinile sunt complet uscate si s-au racit, le puteti pastra astfel, pentru a le macina proaspat, sau le puteti macina si apoi pastra in recipiente inchise ermetic. Folositi substitutul asa cum folositi cafeaua sau amestecati-l cu cafea din comert in proportii egale.

Substitut pentru cafea cu plante medicinale

Amestecati si macinati impreuna o cana cu radacina de ginseng, o jumatate cana de lemn dulce, o cana de radacina de sarsaparila, o cana cu alge rosii, o jumatate de cana cu coaja de portocala uscata si cinci cani cu radacina projita de papadie sau cicoare.

Daca doriti puteti folosi praf de malt in locul lemnului dulce.

Ceai de mere

Este bine sa aveti acest ceai la indemana, deoarece il puteti utiliza pentru a trata numeroase boli sau il puteti bea doar de placere.  Spalati si scoateti samburii de la mai multe mere si taiati-le felii fara a le decoji.

Puneti merele pe o foaie de hartie de copt unsa cu ulei. Puneti la cuptor la foc mic, cu usa intredeschisa. Intoarceti feliile pentru a se usca bine. Cand acestea sunt uscate, inchideti usa cuptorului si prajiti-le pana se rumenesc.

Raciti-le si pastrati-le intr-un recipient inchis ermetic. Puneti cateva felii in ceainic si adaugati apa clocotita. Lasati la infuzat timp de 10 minute. Adaugati miere dupa gust. Acest ceai este un bun tonic pentru rinichi.

Ceai de macese 

Adunati si curatati macesele. Maruntiti-le in mixer. Lasati-le sa se usuce la aer, inainte de a le pune la pastrare, intr-un recipient inchis ermetic. Pentru a face ceaiul, turnati o cana cu apa clocotita peste jumatate de lingurita cu macese maruntite. Infuzati ceaiul 5 minute, pana se coloreaza roz. Indulciti cu zahar sau miere.

Pentru un plus de gust, adaugati cuisoare sau folositi batoane de scortisoara cand amestecati ceaiul.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
  • Culinar

    Sufleu de varza

    Pentru sufleu de varza iti trebuie : -0,800 kg varza alba -0,100 kg unt -0,015 kg faina -0,025 kg cascaval -0,100 kg ...
  • Culinar

    Ciorba de legume

    Ingrediente pentru ciorba de legume: – 2 morcovi – 2 cepe rosii – 2-3 cartofi – 200g mazare – 200g fasole ...
  • Culinar

    Pastrav la tigaie cu sos de ciuperci

    Ingrediente pentru pastrav la tigaie cu sos de ciuperci: – 4 pastravi – ulei pentru prajit – cimbru uscat – 3-4 ...
  • Culinar

    Legume gratinate

    Ingrediente pentru legume gratinate: – 2 vinete – 4 rosii medii – 250g mozzarella – cimbru – busuioc – 150g pesmet ...
  • Culinar

    Rosii umplute

    Ingrediente pentru rosii umplute: – 8 rosii mari – 300g carne tocata de curcan – 50g masline fara samburi – sare ...
  • Culinar

    Pui cu orez

    Ingrediente pentru pui cu orez: – un pui – sare – piper – rozmarin – ulei pentru prajit – 100g unt ...
Load More In Culinar

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...