Mama & Copilul

Ceaiul de splinuta face minuni in nefrite

Din cauza neglijentei, era sa imi imbolnavesc cronic rinichiul drept. In urma cu aproximativ trei ani, am facut o infectie urinara. Adevarul e ca nu eram la prima experienta de acest gen, mai avusesem de foarte multe ori cistita, insa, pentru ca acum simptomele nu erau foarte virulente, am zis ca nu are rost sa ma mai duc la doctor sa-mi prescrie antibiotice. Am stat la caldura, mi-am pus comprese calde pe sale, am facut bai locale cu aburi si, aparent cel putin, inflamatia renala imi trecuse.

Dupa cateva zile am inceput sa ma simt rau: transpiram chiar fara sa fac efort, mi se umflasera ochii (se formasera cearcane ca niste pungi vinetii), iar la fiecare urinare simteam o usturime ciudata in burta. Pana la urma, tot la medicul de familie am ajuns. Aceasta m-a trimis la laboratorul de analize, ca sa fac o urocultura si un sumar de urina, plus niste teste de sange. Asa s-a dovedit ca infectia, care pornise din vezicula biliara, ajunsese la rinichi, ca aveam nefrita. Am inceput imediat tratamentul cu antibiotice, dar boala trena, si atunci am apelat suplimentar la un leac pe care mi l-a recomandat o verisoara. Mi-a spus ca efecte adverse nu are, ca sigur ma ajuta.

Am oparit o lingurita de frunze si flori de splinulita, bine uscate, cu o cana de apa clocotita. Am lasat sa se raceasca, atat cat sa nu ma friga la limba, si am baut infuzia strecurata cu inghitituri mici. Dupa o luna de tratament, rastimp in care am consumat trei-patru cani de astfel de ceai pe zi, am mers iar la doctor, la control. Am repetat analizele la urina si am aflat cu mare bucurie ca scapasem de infllamatia care imi amenintase rinichiul drept.

Cornelia

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Ceaiul de splinuta face minuni in nefrite

    Din cauza neglijentei, era sa imi imbolnavesc cronic rinichiul drept. In urma cu aproximativ trei ani, am facut o infectie urinara. ...
Load More Related Articles
Load More By Alina
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...