Mama & Copilul

Ceaiul de ciubotica-cucului are efect antispastic

Un antispastic extraordinar, total lipsit de efecte secundare, este ciubotica-cucului. Eu sufar de insuficienta cronica de rinichi si mi se intampla adesea sa am dureri mari in regiunea lombara, care uneori ma impiedica chiar sa ma dau jos din pat. Din fericire, reusesc aproape de fiecare data sa le calmez cu infuzie din planta ciubotica-cucului, aceasta avand calitati sedative si totodata sudorifice. Obisnuiesc sa-mi procur ciubotica-cucului proaspata singura, din padurea cu care se invecineaza casa mea. Ciubotica-cucului mai poate fi utilizata cu succes si pentru tratarea bolilor de plamani, mai ales a acelora care se manifesta cu tuse, caci favorizeaza eliminarea secretiilor care se formeaza in caile respiratorii. De asemenea, este excelenta in ameliorarea afectiunilor inimii, putand reduce intensitatea palpitatiilor.

Ceaiul cu care obisnuiesc sa ma tratez se obtine dintr-o lingura plina de flori si tulpini de ciubotica-cucului, peste care se toarna 300 ml apa clocotita. Se acopera vasul pentru doua minute, dupa care se strecoara. Se beau, la nevoie, cate doua cani pe zi. Persoanele predispuse la celelalte probleme enumerate pot folosi, profilactic, infuzia, insa doar cate o cana pe zi, in tratamente de lunga durata.

Atentie: ceaiul nu se recomanda celor care iau tratament anticoagulant si nici femeilor insarcinate! De asemenea, persoanele alergice la acid acetilsalicilic nu trebuie sa urmeze un tratament pe baza de ciubotica-cucului, deoarece planta contine substante asemanatoare aspirinei.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Ceaiul de ciubotica-cucului are efect antispastic

    Un antispastic extraordinar, total lipsit de efecte secundare, este ciubotica-cucului. Eu sufar de insuficienta cronica de rinichi si mi se intampla ...
Load More Related Articles
Load More By Alina
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...