6:59 am - Thursday December 8, 2016

Ce trebuie stiut despre sarcina extrauterina

Atunci cand o sarcina e mult asteptata este bine a se realiza o serie de demersuri ecografice ce atesta felul sarcinii, aceasta putand fi unica sau gemelara, activitatea cardiaca a fatului, precum si locul implantarii fatului. Atunci cand are loc implantarea fatului, embrionul se lipeste de peretele uterului, parcurgand canalele strimte ale trompelor uterine.

Cu toate acestea, exista si cazuri destul de des intalnite, aproximativ 2% din sarcini avand o astfel de problema, cand blastocitul sau ovului fecundat parcurge spatiul din trompele uterine, dar nu poate iesi de acolo, fiind o problema medicala.

Asadar, ovulul fecundat nu va ajunge de aceasta data in uter, ci se va implanta pe canalul trompelor uterine. Exista si cazuri in care implantarea poate avea loc in ovare sau in cavitatea abdominala, cu toate ca cele mai des intalnite sunt cele din trompele uterine.

O astfel de implantare poate produce o grava problema medicala femeii gravide, aceasta de cele mai multe ori nefiind constienta de graviditate. Ovulul odata fixat pe peretele trompei uterine va incepe sa se dezvolte, lucru care va produce o adevarata tragedie.

Canalul trompei uterine este stramt si nu permite o elasticitate asa cum e cazul uterului, acesta marindu-se pana la sfarsitul sarcinii de aproximativ 1000 de ori. Rigiditatea acestuia va determina fisurarea trompei uterine, situatie care va putea fi corectata doar chirugical.

Gravida va prezenta simptomatologia unei grave hemoragii datorate fisurarii vaselor de sange din trompa uterina, lucru ce poate fi un adevarat pericol la adresa sanatatii acesteia, ovulul implantat trebuind eliminat.

In cazul in care trompa nu se rupe, copilul se poate dezvolta pana la sfarsitul perioadei de graviditate. Cu toate acestea, e recomandat a se intrerupe parcursul acestei sarcini, putand cauza probleme grave de sanatate copilului datorate lipsei de spatiu necesar dezvoltarii acestuia in mediul intrauterin.

Realizarea unor consultatii medicale periodice pot preintampina aparitia eventualelor probleme cauzate de o sarcina extrauterina.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ce trebuie stiut despre sarcina extrauterina, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Articol din categoria: Sarcina
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
anemie sarcina
Cum putem evita anemia in timpul sarcinii?

Anemia reprezinta un grad de pericol destul de inalt pentru dezvoltarea armonioasa a copilului in... mai mult »

Close