Ce trebuie sa stim despre unele alimente

Bobul si fasolea, consumate timp indelungat, conduc, uneori, la aparitia durerilor de picioare si la periostita dentara. De asemenea, ceaiul din pastai de fasole, recomandat mai ales celor bolnavi de diabet zaharat, reduce, ce-i drept, nivelul zaharului cu 35% dar, tot cu atat se inrautateste si vederea bolnavului.

Bostanul si dovleceii contin alcaloizi care provoaca inflamarea amigdalelor, iar folosirea indelungata a semintelor poate provoca uneori furunculoza. De asemenea, consumul de bostan este contraindicat in gastritele cu aciditate scazuta, in ulcerul stomacal, in formele acute de boli stomacale, si in formele grave de diabet zaharat.

Branza de vaci se va consuma in cantitati cat mai reduse de catre cei cu afectiuni grave la rinichi.

Cartofii consumati in cantitati mari nu se recomanda barbatilor cu excitabilitate sexuala crescuta.

Ceapa in cantitati mari duce la tahicardie si alte modificari in functionarea sistemului cardiovascular. Este contraindicata celor cu afectiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului, ulcer stomacal si duodenal.

Ciocolata este contraindicata celor cu afectiuni hepatice.

Compotul de caise uscate sau proaspete nu e recomandat in cazul persoanelor cu afectiuni stomacale.

Curmalele nu se recomanda bolnavilor care au afectiuni ale sistemului digestiv.

Dulceata de orice fel care a mucegait trebuie aruncata. Mucegaiul produce toxine, inclusiv de natura cancerigena, care nu se distrug prin nici un fel de fierbere.

Drojdia este necesara organismului uman pentru reglarea metabolismului, pentru functionarea normala a sistemului nervos si ca izvor de vitamine. Dar trebuie folosita cu masura. Ea trebuie inlaturata din meniul bolnavilor de hipertensiune, al celor cu afectiuni ale tractului digestiv.

Hreanul irita membrana mucoasa a tractului digestiv.

Laptele, consumat rece, deregleaza digestia. Pentru a-si face efectul sau benefic asupra organismului, el trebuie incalzit putin, trebuie consumat pe nemancate, cu inghitituri mici, tinandu-l cat mai mult timp in gura, inainte de a-l inghiti.

Lactatele, inclusiv smantana, sunt interzise celor cu afectiuni hepatice.

Margarina contine multe transizomere – acizi alifatici nesaturati care deregleaza functionarea fermentilor, schimband si structura membranelor celulare. Ca rezultat, creste nivelul colesterolului in sange, precum si riscul imbolnavirii de diabet si infarct miocardic.

Mararul folosit indelungat si in cantitati mari, ca si alte plante din familia lui, duce la slabirea vederii si la scaderea apetitului sexual la barbati.

Menta consumata in exces constituie un impediment pentru femeile care vor sa ramana insarcinate.

Morcovul poate fi o otrava pentru fumatori. Intrand in reactie cu elementele cancerigene din fumul de tigara, betacarotenul provoaca aparitia cancerului.

Rodiile inrautatesc vederea, strica smaltul dentar, irita membrana mucoasa a stomacului, provoaca in unele cazuri vertij, crampe musculare si slabiciune.

Rosiile nu se consuma atunci cand bolnavul foloseste preparate (medicamente) sulfanilamidice. Se va reduce la minimum consumarea rosiilor, si in cazurile de astm bronsic, menstre dureroase, boli ginecologice, diateza urica, litiaza renala.

Sorbita (inlocuitor al zaharului) poate provoca balonare sau constipatie. Este contraindicata femeilor insarcinate.

Scortisoara nu este indicata femeilor insarcinate, celor afectati de epuizare nervoasa, precum si celor cu pielea foarte sensibila.

Semintele de floarea-soarelui consumate in exces pot provoca leucoree.

Smantana are multiple calitati, dar este contraindicata in cazurile de ulcer stomacal sau intestinal, gastrita cu aciditate ridicata, obezitate.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Slabire & Fit

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...