Mama & Copilul

Ce trebuie sa stim despre cartilajul de rechin

Pentru prepararea acestui supliment se foloseste un material tare, elastic, obtinut din scheletul de rechin, dupa ce este uscat si pisat (pudra fina).

Cartilajul de rechin contine numeroase componente active, cel mai important dintre ele fiind un tip de proteina care actioneaza ca inhibitor in angiogeneza; adica opreste dezvoltarea noilor vase de sange.

Poate fi util in combaterea multor boli. Numeroase tumori canceroase, de exemplu, pot creste doar pentru ca stimuleaza organismul sa dezvolte o noua retea de vase de sange care le furnizeaza mai multi nutrienti.

Cartilajul de rechin, dupa cum se spune, opreste acest proces; celulele canceroase fiind lipsite de aceasta sursa de hrana, incep sa dea inapoi.

Exista si unele boli cum sunt rinopatia diabetica si degenerescenta maculara, caracterizate prin dezvoltarea de noi vase de sange in ochi. Pentru ca se dezvolta in locuri nepotrivite, aceste vase de sange pot duce la orbire.

Astfel de boli pot raspunde bine la tratamentul cu cartilaj de rechin. Cartilajul de rechin se mai foloseste la artrite, psoriazis si enterite locale (inflamatii ale intestinelor).

Pe langa proteina care inhiba angiogeneza, cartilajul de rechin contine calciu (aproximativ 16%) si fosfor (aproximativ 8%) absorbite ca nutrienti si mucopolizaharide care actioneaza ca stimulent pentru sistemul imunitar.

Cartilajul de rechin se gaseste in forma de pudra si capsule. Aveti grija cand cumparati cartilaj de rechin, pentru ca puritatea si procesarea corecta a produsului sunt esentiale pentru eficienta lui.

Nu toate produsele cu cartilaj de rechin contin 100% cartilaj pur, asa ca cititi cu atentie eticheta.

Cartilajul pur are culoare alba. Daca luati o cantitate mare de cartilaj de rechin, o puteti imbogati cu suplimente de diferite minerale, mai ales magneziu si potasiu, ca sa mentineti un echilibru mineral corect in organism.

Cartilajul de rechin nu trebuie luat de femei insarcinate, sau de copii si nici de persoanele care au fost operate de curand sau au suferit un atac de cord.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Ce trebuie sa stim despre cartilajul de rechin

    Pentru prepararea acestui supliment se foloseste un material tare, elastic, obtinut din scheletul de rechin, dupa ce este uscat si pisat ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...