Sarcina

Ce trebuie sa stii despre testele de sarcina!

Atunci cand va aflati in asteptarea unui bebelus sunteti curiosi sa vedeti ceea ce se intampla cu viata nou formata in interiorul dumneavoastra.

Desi multe femei au la inceput stari intense de rau, predominand greata, varsaturile, ameteala, stari de oboseala epuizante, altele nu resimt deloc efectele aparitiei unei sarcini, aceste simptome trecand neobservabile.

Cu toate acestea, cam toate trec printr-o situatie absolut asemanatoare: absenta ciclului menstrual.

Asadar, in primele 3-4 saptamani de sarcina, orice femeie isi poate da seama ca organismul a transmis deja un semn prin absenta acestuia. De aici, starile se pot intensifica, devenind epuizante pentru unele dintre viitoarele mamici.

De cele mai multe ori e necesar pentru unele dintre femei doar aparitia unui mic semn pentru ca acestea sa se indrepte cat mai rapid catre prima farmacie din zona in care locuieste, asteptanad de regula pana la prima urina din dimineata urmatoare, pentru a se convinge de existenta sau inexistenta unei sarcini.

Un test de sarcina corect folosit iti poate aduce o siguranta de penste 99% din cazuri. Spuneam „corect folosit” intrucat trebuiesc respectate intru totul instructiunile de pe ambalaj. In cele mai multe cazuri se vor folosi teste de urina, dispozitivul testului fiind introdus pentru cateva secunde intr-o cantitate limitata de urina, pana la un anumit semn prevazut pe test.

Dupa parcurgerea acestei etape acesta se va aseza pe un loc uscat si drept, asteptandu-se cateva minute pentru evidentierea liniei de control, dar si a liniei de sarcina. Este absolut necesar ca in momentul colectarii urinei sa se foloseasca un recipient curat si uscat. Cu toate acestea mai sunt si teste a caror analiza se poate face prin folosirea jetului de urina, in acest fel evitandu-se colectarea urinei in recipient.

Linia de control va apare in toate cazurile de folosire corecta, lipsa acestuia dovedind o folosire incorecta a acestuia. Cea de-a doua linie va apare in momentul depistarii unei sarcini.

Testele de sarcina au o mai mare probabilitate fiind utilizate dimineata, prin folosirea primei urine, intrucat in acest stadiu, hormonul de sarcina este mult mai prezent decat de obicei, mai ales daca sarcina este la inceput. Cu toate acestea, exista si teste care au specificat pe ambalaj „in orice moment al zilei”, fiind recomandate a fi utilizate in orice perioada a unei zile, gradul de precizie fiind la fel de mare.

Daca testul de sarcina a iesit negativ, in sensul ca a aparut o singura liniuta, respectiv cea de control, iar simptomele unei sarcini sunt tot mai frecvente ori aveti o banuiala ca sunteti insarcinata, este indicat refacerea acestuia dupa 2-3 zile calendaristice intrucat sarcina putea fi mai la inceputul periodei, hormonul de sarcina nefiind bine evidentiat.

Cu un test de sarcina pozitiv, mersul la doctor poate reprezenta doar o reconfirmare a faptului ca sunteti insarcinata, acesta facand o analiza mai profunda a dezvoltarii intrauterine a bebelusului.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...