Sanatate

Ce trebuie sa stii despre apa distilata

Apa naturala provenind din izvoare, fantani, rauri, lacuri si apa de la robinet contine elemente minerale, care au fost colectate in urma contactului cu solul si cu rocile. majoritatea surselor de apa contin o multime de impuritati, inclusiv chimicale provenind din precipitatii, de la ambarcatiuni, canalizare si pesticide.

Elementele minerale din aceste surse de apa sunt anorganice. Exista o mare diferenta intre mineralele din corpul omenesc si cele din sol Elementele minerale din pamant, nu au aceeasi frecventa electrica cu cele din corpul omenesc si cele din materia vegetala.

Mineralele elementare sunt inerte. Ele au sarcini electromagnetice foarte mici.

Cand ploaia (apa distilata) se scurge din cer pe pamant, saturand solul, ea se incarca de sarcinile electrice care provin din energiile mineralelor si alte proprietati active ale solului. Apa e absorbita in acest moment de plant, prin radacini. Aceasta energie, care intra in combinatie cu energia solara, transforma aceste minerale anorganice in saruri tisulare, adica elemente din care sunt alcatuite si care mentin viata vegetala.

Pe masura ce plantele se dezvolta din seminte prin intermediul actiunii enzimatice, constituentii se transforma in compusi. Mineralele prezente in plante sunt denumite “saruri celulare”, deoarece multe dintre ele au format legaturi intre ele dand astfel nastere unui raspuns de tip sinergic.

Din punct de vedere sinergic, ele au nevoie unele de altele si de alti compusi pentru a fi corect absorbite si utilizate de celulele animale si umane. Pentru a exista, animalele si, in special, oamenii au nevoie de o sursa alimentara cu frecventa electromagnetica mai mare decat cea a mineralelor elementare.

O data ce au patruns in organism prin peretele intestinal, mineralele anorganice actioneaza numai ca stimulenti. Sarcina lor electrica e scazuta, de aceea ele nu pot trece prin peretele membranei celulare. Un exemplu in acest sens il constituie iodul. iodul anorganic e utilizat in spitale ca dezinfectant si pentru afectiuni ale tiroidei.

Acest tip de iod nu face decat sa stimuleze tiroida si se poate depune si acumula in tesutul tiroidian, provocand inflamatii tiroidiene si exacerband problema.

Tot asa cum tevile dintr-o locuinta se infunda in urma acumularilor de minerale anorganice si de resturi menajere, venele, arterele si tesuturile organismului risca sa se blocheze cu substante minerale anorganice.

Se spune ca apa distilata este cel mai puternic solvent din lume. Si este singura apa adevarata pe care organismul o poate prelua fara a suferi leziuni la nivel tisular. Ea este de ajutor prin faptul ca dizolva substantele nutritive, astfel incat acestea sa poata fi asimilate si preluate de fiecare celule in parte. Ea dizolva deseurile metabolizate de celule, astfel incat toxinele sa poata fi eliminate.

De asemenea, apa distilata este excelenta pentru dizolvarea substantelor minerale anorganice depozitate la nivel tisular, astfel incat aceste substante sa poata fi eliminate in cursul procesului de purificare a organismului.

Ea nu filtreaza substantele minerale organice. Numeroasele analize de sange, efectuate in cursul posturilor cu apa distilata, au scos in evidenta procentajul ridicat de electroliti de homeostaza. Apa distilata are intr-adevar proprietatea de a colecta si elimina substantele minerale care au fost respinse de celulele din organism si care devin astfel reziduuri, impiedicand functionarea normala a intregului sistem.

Mentinerea hidratarii corecte a organismului este un aspect extrem de important. Cantitatea de apa necesara organismului trebuie colectata mai ales din fructe si legume crude si coapte. In stare cruda, aceste produse alimentare naturale contin apa in proportie de 60-95%. In plus, fiecare om ar trebui sa bea zilnic o cantitate minima de apa distilata echivalenta cu doua pahare de 225 grame.

Ceaiurile medicinale trebuie fierte in mod obligatoriu in apa distilata. Fiind goala de orice continut, apa distilata atrage si absoarbe substantele nutritive din plantele medicinale. In timp ce apa bogata in elemente minerale anorganice si alte materii nu poate prelua im compozitia sa toti compusii plantelor medicinale, efectul fiind ca ceaiul va fi mai slab.

Daca nu aveti de unde procura apa distilata, recomand sa folositi apa obtinuta prin osmoza inversa. Puteti monta sub chiuveta un filtru pentru apa foarte usor de utilizat. Nu uitati ca apa este unul din cei mai eficienti catalizatori care se gasesc in natura.

Puteti bea cantitati mari de apa proaspata, pura, distilata insa nu exagerati.

Observatie: nu trebuie sa beti niciodata in timpul mesei, fiindca apa dilueaza enzimele digestive si afecteaza digestia corespunzatoare a alimentelor.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Sanatate

Facebook Comments

One Comment


  1. felicia

    25/04/2013 at 12:17 am

    eu folosesc la prepararea laptelui praf la bebe apa distilata si ptr. baut de5 luni, nu stiu daca e bine, dar va rog sa-mi dati un sfat, daca continui dau e periculos !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...