Mama & Copilul

Ce trebuie sa eviti sa spui cand mergi la interviu!

Ne convine, nu ne convine, la interviu trebuie sa punem un anume filtru intre ceea ce gandim, ce ne sunt asteptarile de la viitorul job, si ceea ce doreste viitorul angajator de la noi!

Nu trebuie sa:

– Intrebam de pauze sau de concedii, ori zile libere.

– Criticam fostul sef, fostii colegi sau orice alte aspecte ce tin de fostul loc de munca.

– Sa ne vaitam de anumite probleme de sanatate care ne impiedica sa fim performanti.

– Sa gasim repede scuze pentru un insucces, in loc sa luam masuri pentru ca acel insucces sa se transforme in performanta.

– Sa pretindem salarii astronomice, in conditiile in care salariul pentru jobul respectiv, raportat la intreaga piata de munca, e la un nivel mai mic decat pretentiile noastre.

– Sa ne aratam jigniti sau sa reprosam intervievatorului ca a intarziat, si ca am fost nevoiti sa asteptam ,,x“ minute.

– Sa spunem ca ne-am plictisit de domeniul in care am activat, pana de curand, si ca am simtit nevoia de o schimbare. Formularea corecta va fi: ,,am dorit sa evoluez si sa invat lucruri noi”.

– Sub nici o forma nu vom aduce noi in discutie aspectul pecuniar, si nici nu vom afirma, ca motiv de schimbare a jobului, ca nu ne mai ajungem cu banii, sau ca a venit vremea sa castigam mai mult.

– Daca suntem intrebati de salariul dorit, vom rosti nu o suma fixa, ci un interval, pentru a-i lasa angajatorului senzatia ca suntem dispusi la negociere, deci inseamna ca ne dorim sa lucram pe acea pozitie.

– Cei mai multi angajatori spera sa auda, din gura viitorului angajat, ca acesta e motivat de activitatile zilnice pe care le desfasoara, in primul rand, si abia apoi de: colegi, ambianta de la locul de munca, salariu, posibilitatile de avansare.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...