Slabire & Fit

Ce sunt si cat ne ajuta energizantele?

Un  energizant contine ingrediente cum ar fi:

1. Taurina – un aminoacid care de obicei este produs si de organismul nostru, in special in muschi, creier, inima si sange. O persoana care cantareste 70 kg are in mod natural aproximativ 70 g de taurina distribuita pe tot corpul, adica de 70 de ori mai multa taurina decat o cutie de bautura energizanta, care contine 1000 mg.

Ceea ce poate nu toata lumea stie este faptul ca taurina din bauturile energizante este o substanta sintetica, produsa de companiile farmaceutice si nu este derivata din produse animale, cum ar fi din taur. Printre beneficiile taurinei in corp: regleaza temperatura atunci cand este prea cald sau prea frig, reduce stresul, creste performanta inimii, ajuta la detoxifierea organismului.

2. Glucoronolactone –  un carbohidrat, asemanator zaharului. Corpul uman il produce din glucoza. Rolul sau in bauturile energizante este de a combate oboseala si de a da o stare de bine.

3. Cafeina – o cutie de bautura energizanta gasim aproximativ 80 mg de cafeina. Tot atata cafeina contine si o ceasca de cafea. Cola contine 35 mg la o cutie de 350 ml, iar cola light aproximativ 47 mg pe cutie.

In cantitati moderate, cafeina are efecte benefice asupra organismului, intrucat stimuleaza functiile fiziologice si psihologice ale acestuia, imbunatateste viteza de reactie si vigilenta. De asemenea, in timpul activitatilor fizice, cafeina stimuleaza arderea grasimilor si transformarea acestora in energie.

4. Carbohidrati – o cutie de bautura energizanta contine 27 g de zahar (sucroza si glucoza), avand o valoare energetica de 112.5 kcal. Sucroza este un zahar consumat de organism intr-un ritm lent si, inainte de a fi folosit ca o sursa de energie, trebuie sa fie impartit in glucoza si fructoza.

Glucoza este un zahar consumat repede de organism, ceea ce inseamna ca poate fi folosit imediat ca sursa de energie. Glucoza ajuta muschii sa-si pastreze rezervele de glicogen care, in mod normal, trebuia sa fie folosit.

5. Inositol – este tot un carbohidrat, produs si de corpul uman din glucoza, care ajuta in procesul de detoxifiere.

Producatorii de bauturi energizante recomanda consumatorilor sa consulte medicul inainte de a le consuma, deoarece este posibil fie sensibili la unele dintre ingrediente.

Persoanele care nu trebuie sa consume bauturi energizante sunt: cei sensibili la cafeina, femeile insarcinate si care alapteaza – deoarece cafeina se elimina mult mai incet din corpul lor si al fatului; copiii – acestia sunt mult mai sensibili la cafeina decat adultii

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Slabire & Fit

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...