Mama & Copilul

Ce schimbari fiziologice apar la nou-nascut

Imediat dupa nastere, bebelusul experimenteaza noi etape in evolutia starii sale de sanatate.

Trecerea de la o stare parazitara din mediul intrauterin la o stare de dependenta fata de propriile sale organe determina anumite modificari fiziologice absolute normale cu privire la sanatatea celui mic.

Eritemul alergic reprezinta modificari la nivelul pielii. Se manifesta prin mici pete rosii pe toata suprafata corpului, care de multe ori sunt caracterizate de mici ridicaturi sau puncte albe in varf, uneori avand chiar lichid.

Nu trebuie sa va alertati intrucat reprezinta o etapa absolute normala, nefiind recomandat nici un tratament medicamentos.

De regula trece de la sine in prima luna de viata. Singura obligatie este respectarea unei igiene zilnice corespunzatoare.

Imbaiati bebelusul zilnic (uneori folositi amidon alimentar in apa de baie astfel incat petele vor disparea mai usor) si imbracati-l cu hainute din bumbac bine spalate si calcite.

Scaderea in greutate a bebelusului reprezinta un alt incident fiziologic. E normala o scadere in greutate mai mica de 10 procente, pe care le va recupera in maxim 10 zile dupa nastere.

Descuamatia tegumentelor, desi destul de discreta necesita o igiena corespunzatoare.

Icterul fiziologic reprezinta o ingalbenire a pielii si a tegumentelor. Veti observa o ingalbenire destul de accentuate si a ochilor bebelusului.

De regula aceasta etapa trece in maxim o luna de la nastere. Cu toate acestea, daca observati ca nu a disparut in prima luna de viata, este foarte intens adresati-va medicului specialist care va va putea recomanda un tratament pentru eliminarea bilirubinei din organism, principala cauza a aparitiei icterului fiziologic.

Criza genitala se manifesta prin mici secretii vaginale, uneori chiar sangerari de mici dimensiuni.

Glandele mamare si cele genitale sunt mai mari ca de obicei ca urmare a trecerii in organismul bebelusului a hormonilor materni.

Nu trebuie sa va alarmati intrucat va trece de la sine in maxim o luna de la nastere. Cu toate acestea, se va asigura o igiena a organelor genitale cu ser fiziologic. Daca observati ca glandele mamare sunt marite in volum folositi comprese sterile cu rivanol pentru acoperirea acelor regiuni. Cu timpul umflatura va disparea.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Ce schimbari fiziologice apar la nou-nascut

    Imediat dupa nastere, bebelusul experimenteaza noi etape in evolutia starii sale de sanatate. Trecerea de la o stare parazitara din mediul ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...