Mama & Copilul

Ce pastile pot provoca avortul?

Avortul spontan este intreruperea spontana a sarcinii (din cauze naturale, fara interventie din afara) inainte de saptamana 20 de gestatie.

Avorturile spontane au loc relativ frecvent – 25% dintre sarcini se incheie prin avort spontan.

Pierderea produsului de conceptie in primul trimestru si inceputul celui de-al doilea trimestru, reprezinta 15- 25% din totalul sarcinilor diagnosticate clinic. Mai mult, avortul spontan in stadiul mic de dezvoltare e frecvent la femeile care inca nu stiu ca sunt insarcinate.

In afara anomaliilor cromozomiale ce provoaca cel mai adesea avortul spontan, administrarea anumitor pastile fara prescriptie de la medic pot conduce, de asemenea, la pierderea sarcinii.

Printre pastilele ce provoaca avortul se numara cel mai adesea antiinflamatoarele nesteroidiene (care au in compozitie substanta activa Ibrupofen sau Naproxen), administrate mai ales in timpul conceptiei sau in fazele precoce ale sarcinii.

Pe langa acestea, antibioticele au un regim special de administrare, fiind imperativ necesare consultatia si prescriptia medicului, deoarece substantele pe care le contin pot produce grave malformatii ale fatului.

In concluzie, indiferent de medicamentele pe care vrei sa le iei in timpul sarcinii, e deosebit de important sa consulti mai intai medicul.

Share this Story
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
 • Mama & Copilul

  Dupa cat timp se vede sarcina la ecograf?

  Imediat ce sarcina a fost confirmata de testul de sarcina trebuie sa iei legatura cu medicul tau ginecolog si sa urmezi ...
 • Mama & Copilul

  Cand se face amniocenteza in tipul sarcinii?

  In general, amniocenteza se realizeaza intre saptamanile 16 si 20 de sarcina. Aceasta procedura medicala e recomandata tuturor femeilor insarcinate si ...
 • Mama & Copilul

  Ce pastile pot provoca avortul?

  Avortul spontan este intreruperea spontana a sarcinii (din cauze naturale, fara interventie din afara) inainte de saptamana 20 de gestatie. Avorturile ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...