1:14 pm - Tuesday December 6, 2016

Ce pastile pot provoca avortul?

Avortul spontan este intreruperea spontana a sarcinii (din cauze naturale, fara interventie din afara) inainte de saptamana 20 de gestatie.

Avorturile spontane au loc relativ frecvent – 25% dintre sarcini se incheie prin avort spontan.

Pierderea produsului de conceptie in primul trimestru si inceputul celui de-al doilea trimestru, reprezinta 15- 25% din totalul sarcinilor diagnosticate clinic. Mai mult, avortul spontan in stadiul mic de dezvoltare e frecvent la femeile care inca nu stiu ca sunt insarcinate.

In afara anomaliilor cromozomiale ce provoaca cel mai adesea avortul spontan, administrarea anumitor pastile fara prescriptie de la medic pot conduce, de asemenea, la pierderea sarcinii.

Printre pastilele ce provoaca avortul se numara cel mai adesea antiinflamatoarele nesteroidiene (care au in compozitie substanta activa Ibrupofen sau Naproxen), administrate mai ales in timpul conceptiei sau in fazele precoce ale sarcinii.

Pe langa acestea, antibioticele au un regim special de administrare, fiind imperativ necesare consultatia si prescriptia medicului, deoarece substantele pe care le contin pot produce grave malformatii ale fatului.

In concluzie, indiferent de medicamentele pe care vrei sa le iei in timpul sarcinii, e deosebit de important sa consulti mai intai medicul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
Ce pastile pot provoca avortul?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Articol din categoria: Intrebari Sarcina
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
medicamente impotriva greturilor
Ce medicamente pot folosi impotriva greturilor matinale?

Stii deja ca orice mananci, si in general orice ingurgitezi afecteaza intr-un fel sau altul... mai mult »

Close