Mama & Copilul

Ce faci daca seful iti face avansuri?

serviciu femei stresTe-ai angajat de curand intr-o firma unde ti-ai dorit foarte mult sa lucrezi si observi ca seful tau iti da ceva mai multa atentie decat celorlalte colege sau, dimpotriva, au trecut ceva ani de cand lucrezi aici si vezi ca atitudinea sefului este mult mai plina de interes decat pana acum?

Cum ar trebui sa reactionezi in aceste situatii?

Raspunsul depinde, evident, de principiile si prioritatile fiecareia.

Orice avans venit din partea sefului poate avea doua taisuri: evident, poti accepta propunerile lui, gandindu-te ca sunt o modalitate prin care ai putea deveni repede apreciata si, eventual, promovata sau le-ai putea refuza, ,lucru care ar putea fi perceput de el intr-un mod pasnic sau dimpotriva.

Un refuz care nu va fi bine primit ti-ar putea crea tensiuni la locul de munca, ducand fie la concedierea ta, fie la demisie.

Un revers al medaliei il poate avea, bineinteles, si prima optiune, aceea de a accepta aventura propusa de sef. Cand se va vedea cu trofeul castigat, atitudinea lui fata de tine s-ar putea schimba total si, in locul unui post in conducere, ai putea castiga doar o reputatie proasta.

Asadar, merita “riscul”?

Cu atat mai mult cu cat stii ca postul pe care il ocupi se datoreaza capacitatilor tale care nu pot fi puse la indoiala si, cu putina rabdare si perfectionare, poti ajunge acolo unde iti doresti fara niciun compromis.

Daca avansurile sefului sunt inca la stadiul de impresie, deci nu sunt foarte evidente si inca te poti intreba daca nu este vorba doar de un “flirt nevinovat”, merita sa iti iei niste masuri de siguranta.

Revizuieste-ti tinuta, in cazul in care uneori tinde sa fie prea sexy pentru office, renunta la decolteurile adanci si la fustele mini, care nu fac decat sa-i atraga si mai mult atentia asupra ta.

In preajma lui, cand simti ca este cazul, incearca sa eviti raspunsurile care pot fi interpretabile. Eventual, in cazul in care vrei sa eviti raspunsurile prea taiase, poti invoca motivul volumului mare de munca.

Daca esti intr-o relatie e bine sa faci cumva sa ajunga informatia si la urechile sefului.

Daca simplul flirt a devenit constrangator, prea evident si agasant, este cazul ca si atitudinea ta sa fie mai transanta. Iti poti lua cateva zile de concediu, mentionand special ca pleci intr-o scurta vacanta cu partenerul si poti evita ca discutiile voastre sa depaseasca sfera profesionala.

Daca, totusi, devine foarte insistent, poti profita de gesturile si declaratiile lui pentru a porni o discutie in care sa-i comunici ca doresti ca relatia voastra sa ramana strict una profesionala.

O atitudine defensiva nu e recomandata in acest caz, pentru ca el ar putea miza pe ea.

Un refuz spus nu foarte ferm poate, de asemenea, sa fie interpretat de el ca fiind un joc “de-a soarecele si pisica” si il poate face si mai indraznet.

Nu trebuie sa fie nici un refuz jignitor, brutal, ci doar unul spus politicos, dar cu foarte mare convingere. In cazul in care el nu iti acorda ocazia unei replici si vrei neaparat sa clarifici lucrurile, ii poti face o vizita in birou si poti lua tu initiativa unui dialog.

De obicei, un dialog deschis si diplomat este cel mai recomandat in astfel de cazuri, mai ales cand vrei sa-ti pastrezi jobul si nu esti dispusa sa pleci oricand.

Evident, ai putea alege si variantele extreme, fie demisia, fie un scandal in care sa ceri demiterea lui, insa, de multe ori, niciuna din aceste optiuni nu va fi cea mai buna pentru tine, pentru ca nu intotdeauna implica si o rezolvare corecta si rapida.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Ce faci daca seful iti face avansuri?

    Te-ai angajat de curand intr-o firma unde ti-ai dorit foarte mult sa lucrezi si observi ca seful tau iti da ceva ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...