1:14 pm - Tuesday December 6, 2016

Ce este glutationul?

 

Glutationul este o proteina produsa de ficat din aminoacizi cisteina, acid lutamic si glicina.

Esta un antioxidant puternic si inhiba formarea radicalilor liberi si participa la apararea celulelor de daunele produse de ei.

Ajuta la apararea organismului contra efectului nociv al fumului de tigara, al expunerii la radiatii al chemoterapiei in tratamentul cancerului si al toxinelor ca de pilda alcoolul.

Fiind un antioxidant al metalelor grele si drogurilor, ajuta in tratamentul bolilor de sange si ficat.

Glutationul apara celulele in multe feluri. Neutralizeaza moleculele de oxigen inainte sa afecteze celulele. Impreuna cu seleniul formeaza enzima glutation peroxidaza care neutralizeaza peroxidul de hidrogen.

Este si o componenta a altei enzime antioxidante, glutation S-transferaza, care face parte din spectrul larg al enzimelor care detoxifica ficatul.

Glutationul apara de oxidare nu numai celula individuala, ci si tesuturile arterelor, ale creierului, inimii, celulele imunitare, rinichii, retina, ficatul si pielea.

Are rol in prevenirea cancerului in special a cancerului hepatic, apoi, la eliminarea lor din organism. Pe masura ce imbatranim, concentratia  de glutation scade in fluidele celulelor, ceea ce duce la scaderea capacitatii de dezactivare a radicalilor liberi.

Glutationul poate fi luat in forma de suplimente. Producerea de glutation de catre organism poate fi crescuta luand suplimentul dehidroepiandrosteron (DHEA), un hormon, N-acetilcisteina sau L-cisteina si L-metionina.

Studiile au aratat ca ca acesta poate fi cel mai bun mod de a creste nivelul glutationului in afara, fireste, de a lua chiar glutation.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ce este glutationul?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Articol din categoria: Auto-ingrijire
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
melatonina somn
Ce este melatonina?

Hormonul pineal melatonina indeparteaza eficient radicalii liberi si regleaza oxigenul monomolecular. Acesta este o molecula... mai mult »

Close