Mama & Copilul

Ce este glutationul?

 

Glutationul este o proteina produsa de ficat din aminoacizi cisteina, acid lutamic si glicina.

Esta un antioxidant puternic si inhiba formarea radicalilor liberi si participa la apararea celulelor de daunele produse de ei.

Ajuta la apararea organismului contra efectului nociv al fumului de tigara, al expunerii la radiatii al chemoterapiei in tratamentul cancerului si al toxinelor ca de pilda alcoolul.

Fiind un antioxidant al metalelor grele si drogurilor, ajuta in tratamentul bolilor de sange si ficat.

Glutationul apara celulele in multe feluri. Neutralizeaza moleculele de oxigen inainte sa afecteze celulele. Impreuna cu seleniul formeaza enzima glutation peroxidaza care neutralizeaza peroxidul de hidrogen.

Este si o componenta a altei enzime antioxidante, glutation S-transferaza, care face parte din spectrul larg al enzimelor care detoxifica ficatul.

Glutationul apara de oxidare nu numai celula individuala, ci si tesuturile arterelor, ale creierului, inimii, celulele imunitare, rinichii, retina, ficatul si pielea.

Are rol in prevenirea cancerului in special a cancerului hepatic, apoi, la eliminarea lor din organism. Pe masura ce imbatranim, concentratia  de glutation scade in fluidele celulelor, ceea ce duce la scaderea capacitatii de dezactivare a radicalilor liberi.

Glutationul poate fi luat in forma de suplimente. Producerea de glutation de catre organism poate fi crescuta luand suplimentul dehidroepiandrosteron (DHEA), un hormon, N-acetilcisteina sau L-cisteina si L-metionina.

Studiile au aratat ca ca acesta poate fi cel mai bun mod de a creste nivelul glutationului in afara, fireste, de a lua chiar glutation.

 

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Produsele naturiste Calivita

   Compania Calivita are ca obiect de activitate producerea si comercializarea de suplimente alimentare de cea mai inalta calitate. Sediul central este ...
 • Sanatate

  Carnitina si beneficiile ei

  Carnitina nu este un aminoacid in sens strict (este, de fapt, o substanta legata de vitaminele B). Oricum, pentru ca are ...
 • Mama & Copilul

  Ce beneficii are consumul de arginina?

  Arginina intarzie dezvoltarea tumorilor si a cancerului prin intensificarea functiilor imunitare. Creste capacitatea activitatii glandei timus prin fabricarea de limfocite T, ...
 • Mama & Copilul

  Ce este glutationul?

    Glutationul este o proteina produsa de ficat din aminoacizi cisteina, acid lutamic si glicina. Esta un antioxidant puternic si inhiba ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...