Mama & Copilul

Ce beneficii are consumul de turmeric (curcumina)

Existenta in condimentul turmeric, curcumina are proprietati antioxidante care previn formarea radicalilor liberi si ii neutralizeaza pe cei existenti.

Stopeaza modificarile precanceroase din ADN si se interfereaza cu enzimele necesare in evolutia cancerului.

Curcumina opreste oxidarea colesterolului, ceea ce protejeaza impotriva formarii placilor in artere. Intr-un studiu dedicat fumatorilor cronici, s-a observat ca cei care iau extract de curcumina au un nivel foarte scazut al mutagenilor (substante care induc modificari ale celulelor) in urina, ceea ce dovedeste cat de bine gestioneaza organismul aceste substante cancerigene.

Curcumina blocheaza compusii toxici care incarca sau reactioneaza cu tesuturile organismului si poate preveni cataracta.

Curcumina nu poate fi luata de cei care sufera de obstructia tractului biliar sau iau anticoagulante, deoarece stimuleaza secretia bilei si actioneaza ca un fluidificant al sangelui.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Ce beneficii are consumul de turmeric (curcumina)

    Existenta in condimentul turmeric, curcumina are proprietati antioxidante care previn formarea radicalilor liberi si ii neutralizeaza pe cei existenti. Stopeaza modificarile ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...