Mama & Copilul

Cauzele aritmiei

Cauzele aritmiei

Tratament natural aritmie cardiacaTulburarea ritmului cardiac, sau aritmia, apare atunci când ritmul normal al inimii este dereglat, fie sub raportul frecvenţei, fie al regularităţii frecventei cardiace.

Bătăile normale de inimă sunt între 60 și 100 de bătăi pe minut la adulți, atunci când nu fac efort. Acestea încep în atriul drept – sau camera de sus – al inimii, trimiţând un semnal electric care se răspândeşte până la un punct de conectare din ventriculi sau camerele mai mici. Atriul se contractă prima dată, urmat de ventricule la o fracțiune de secundă mai târziu.

Simptomele aritmiei

Există mai multe ritmuri diferite care pot provoca anumite afecţiuni:

– Bradicardie – bătăile sunt prea lente (mai puțin de 60 bătăi pe minut) şi provoacă oboseală, amețeli, stare de confuzie sau leșin.

– Tahicardie – bătăile sunt prea rapide, ceea ce poate cauza palpitaţii, ameţeli şi leşin. Bătăile rapide în ventriculi pot pune viața în pericol.

– Fibrilaţie ventriculară – camerele mai mici tremură, iar inima nu poate pompa sânge deloc, ceea ce duce la colaps şi moarte subită, dacă nu este oferită atenţie medicală imediată.

– Fibrilaţie atrială – cele două camere superioare ale inimii, atriile, tremură în loc să bată în mod corespunzător, aşa că sângele nu este pompat în mod corespunzător din inimă. Ca urmare, se pot forma cheaguri. Dacă cheagul se blochează într-o arteră din creier, poate avea loc un accident vascular cerebral.

Tratamentul aritmie

Pacienții pot identifica ei înşişi problemele cu bătăile inimii sau simptomele. Atunci când sunt identificate simptomele, pacienţii pot fi trimişi la urgenţe sau se poate face o electrocardiogramă pentru a vedea cât de grav este defectul ritmului cardiac. Pacienţii pot primi un dispozitiv cu care să înregistreze ritmul şi simptomele în decursul de 24 de ore. Rezultatele sunt analizate de un computer și se va luat o decizie cu privire la tratament.

În cazul în care bătăile inimii sunt lente, se poate monta un stimulator cardiac. Dacă bătăile inimii sunt rapide, se pot folosi medicamente sau o procedură care distruge sistemul de conducere defectuos al inimii cu unde radio, pentru a corecta problema.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Cauzele aritmiei

    Cauzele aritmiei Tulburarea ritmului cardiac, sau aritmia, apare atunci când ritmul normal al inimii este dereglat, fie sub raportul frecvenţei, fie ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...