Cauzele alergiilor alimentare

Introducerea prematura a hranei solide

Sistemul digestiv al unui bebelus este imatur.

Intestinele sale sunt mai permeabile la moleculele mari de alimente si au cantitati relativ mici dintr-o substanta denumita sIgA, deci sunt mai predispusi la reactii alergice.

Acesta este motivul pentru care este atat de important sa introduceti alimentele potrivite la varsta potrivita, atunci cand aparatul digestiv al bebelusului este suficient de matur incat sa le poata digera.

Ereditatea

Alergiile se transmit. Daca un parinte are o alergie, copilul sau este expus unui risc de 25% sa mosteneasca alergia respectiva. Daca ambii parinti au o alergie, exista o probabilitate de 40% sa o mosteneasca si copilul. Informati-va pediatrul despre orice alergii alimentare aveti in familie.

Administrarea in exces a unui anumit aliment

Daca va hraniti copilul o perioada prea lunga de timp cu o cantitate prea mare dintr-un aliment nou, ar putea aparea o sensibilitate la acel aliment, care se poate sa nu fi fost evidenta pe o perioada de o saptamana sau mai putin.

O alergie existenta la un aliment asemanator

Trebuie sa stiti ca, daca bebelusul este alergic la un aliment, poate fi alergic si la alte alimente similare.

De exemplu, daca bebelusul este alergic la varza alba, atunci poate fi alergic si la alte legume din familia verzei, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles sau gulia. Un bebelus alergic la portocale poate fi alergic si la grepfruit, lamai verzi, lamai, mandarine.

Persoanele alergice la lapte trebuie sa evite si: laptele la cutie, laptele praf, inghetata, iaurtul din lapte de vaca, untul, margarina, branza, smantana si alte preparate din lapte.

Daca sunt foarte sensibile, persoanele cu alergii la oua trebuie sa evite si produsele care contin oua: produsele de panificatie, prajiturile, torturile, gogosile, placintele si alte deserturi, maioneza, precum si alte preparate cu ou.

Persoanele cu alergii puternice la gluten trebuie sa evite produsele care contin aceasta proteina: grau, secara, tarate, gogosi, prajituri, biscuiti, malt, unii inlocuitori pentur cafea si orice alte produse care contin grau.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...