Mama & Copilul

Cataplasme cu ulei de ricin

Uleiul de ricin, cunoscut si sub denumirea de Palma Chirsti, este folosit de secole in scopuri curative, constituind un tratament pe care la intuit Edgar Cayce, cel care l-a si prescris apoi pentru numeroase afectiuni.

Cercetarile preliminare asupra cataplasmelor cu ulei de ricin, intreprinse la Facultatea de Medicina George Washington, indica faptul ca ele imbunatatesc functionarea sistemului imunitar maresc dilatarea si dedurizeaza tesuturile si muschii.

Cataplasmele cu ulei de ricin aplicate pe abdomen sunt de natura sa detoxifice intregul organism. Ele pot fi de asemenea utilizate in tratarea sindroamelor dureroase, deplasarilor de disc, tumorilor, tiuitului in urechi, greturilor, inflamatiilor, organelor intarite sau lasate si intr-o multitudine de alte afectiuni.

Aplicate local, ele pot de asemenea contribui la dislocarea sau dizolvarea formatiunilor canceroase. Cu precadere au efecte benefice in tratamentul afectiunilor pulmonare, mai ales in cazurile de astm.

Pacientii care sufera de afectiuni pulmonare sunt cel mai greu de detoxificat, deoarece multi dintre acestia recurg la inhalatoare, care blocheaza sau retin toxinele in tesutul pulmonar, in loc sa permita congestiei sa fie eliminata sau expectorata.

Alveolele pulmonare pot fi curatate, insa tesuturile sunt supraincarcate. Aceasta situatie poate afecta si, de cele mai multe ori chiar asta se intampla, sistemul nervos, provocand spasme. De aceea, detoxificarea plamanilor e o necesitate imperioasa daca se doreste cu adevarat eradicarea unor probleme cum e astmul.

Cataplasmele cu ulei de ricin pot sustine, intr-o proportie semnificativa, bolnavul in cursul crizelor spasmodice, adica atunci cand acesta are nevoie de aer. Ca antispastic, se mai poate folosi si tinctura de lobelia, din care se va lua cate o lingurita in timpul crizei.

Acest remediu naturist inlocuieste inhalatorul. Atentie insa, numerosi pacienti sunt atat de obisnuiti cu inhalatoarele, incat s-ar putea sa fie necesara folosirea lor chiar si in timpul acestui proces. Insistati in sensul eliminarii, nu a suprimarii lor.

Cataplasmele cu ulei de ricin sunt utile in afectiuni specific feminine cum ar fi durerile abdominale si distensia, fibroamele si chisturile ovariene sau uterine, endometrioza si disconfortul in timpul ciclului menstrual.

Cataplasmele cu ulei de ricin sunt usor de utilizat.

Articole necesare:

 • o bucata de material moale (din bumbac sau lana)
 • bucata de material se va taia la dimensiunile corespunzatoare pentru aplicarea pe abdomen
 • ulei de ricin presat la rece (disponibil in majoritatea magazinelor specializate in alimentatie sanatoasa)
 • hartie cerata sau punga de plastic
 • sursa de caldura (sunt preferabile alte surse de cladura decat cea electrica, de pilda o buiota cu apa calda). Totusi, daca e necesar, se poate folosi o patura electrica.

Instructiuni:

 • bucata de material se impatureste pana atinge o grosime de 5 pana la 10 cm.
 • se imbiba bine materialul in uleiul presat la rece.
 • se aplica direct pe piele in zona in care e necesar sa se faca tratamentul.
 • deasupra materialului inbibat in ulei se aseaza o bucata de hartie cerata sau punga de plastic.
 • deasupra hartiei cerate sau pungii de plastic, se intervine cu caldura.
 • se mentine cataplasma timp de cel putin o ora.
 • daca e cazul se lasa toata noaptea.
 • se recomanda folosirea cataplasmelor din ulei de ricin intre 3 si 7 ori pe saptamana.
 • compresa nu trebuie aruncata dupa o singura utilizare. Ea poate fi pastrata la rece in frigider, intr-un recipient din sticla, pentru a fi folosita ulterior.
Share this Story
 • Sanatate

  Cearcanele sub ochi, indiciu al oboselii

  Aparitia cearcanelor sunt primul indiciu al oboselii. In general, cearcanele apar dupa o perioada lunga in care nu ne-am odihnit cum ...
 • Mama & Copilul

  Cataplasme cu ulei de ricin

  Uleiul de ricin, cunoscut si sub denumirea de Palma Chirsti, este folosit de secole in scopuri curative, constituind un tratament pe ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...