Mama & Copilul

Cat de mare e o portie de mancare pentru bebelusi?

Definitia formala, tehnica a unei portii pentru bebelusi este “oricat de mult este dispus sa manance bebelusul”.

Ideea e ca nu exista nici o cantitate exacta sau standard a unei portii pentru bebelus.

Dar doar ca sa aveti o idee generala, portia medie ipotetica a unui bebelus care abia a inceput sa consume hrana solida e undeva intre 1-4 linguri.

O portie majora a sistemului de alimentatie-minune pentru bebelusi este reprezentata de prepararea cubuletelor de legume congelate. Pentru incepatori, o portie consta, in general, din jumatate de cubulet de legume, pana la doua cubulete de legume.

(In functie de dimensiunea cubuletelor din tavitele pentru gheata si de cat de mult le umpleti, fiecare cubulet inseamna aproximativ 2 linguri, adaugand sau scazand cateva lingurite. Asadar un cubulet de mancare are aproximativ 2 linguri, iar jumatate de cubulet inseamna o lingura.)

Incepeti prin a-i da bebelusului un cubulet de mancare preparat prin umplerea pe jumatate a cubuletului de gheata.

Alta parte majora a sistemului de alimentatie-minune pentru bebelusi este reprezentata de prepararea in casa a cerealelor integrale, care presupune fierberea cerealelor uscate pentru a le gati.

O portie de cereale preparate in casa pentru bebelusii care de-abia au inceput sa manance consta in jumatate de cana de cereale gatite. Aceasta inseamna 1-2 linguri de cereale uscate negatite, inainte de a le amesteca cu apa fiarta.

Desigur, pe masura ce bebelusul se apropie de implinirea unui an de viata, portiile vor deveni ceva mai mari. Un bebelus de un an poate manca la o masa 3 sferturi de cana sau mai mult de cereale gatite.

 O portie de iaurt pentru un bebelus care de-abia a inceput sa manance consta in un sfert pana la jumatate de cana. Din nou, aceasta estimare este pentru a va forma o idee generala. Dati bebelusului atat cat poate sa manance.

Dar aveti grija la semnalele prin care arata ca s-a saturat si nu mai continuati sa ii dati de mancare dupa ce incepe sa isi piarda interesul.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...