Mama & Copilul

Castravetii in alimentatia copiilor

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 18 luni pentru castraveti cruzi facuti piure, deoarece castravetele are tendinta sa produca probleme de digestie.

Echivalente: 1 castravete mediu = 1 cana jumatate castravete feliat.

Cum se aleg? Alegeti castraveti mici sau medii, de un verde inchis, tari si consistenti in intregime, subtiri, uniformi si cu multi negi mici pe coaja. Varfurile albicioase sunt in regula. Evitati castravetii flescaiti, cu capetele zbarcite si pe cei prea crescuti care sunt pufosi, mari, au un aspect sters si sunt ingalbeniti; vor avea un gust amar.

E aproape imposibil sa gasiti castraveti crescuti organic neceruiti. Se presupune ca ceara folosita pe produse este sigura, dar s-ar putea sa contina reziduuri de pesticide.

Daca indepartati ceara prin decojire, eliminati si o mare parte din vitamina A. Nu decojiti daca un castravete e foarte tanar si are o coaja frageda. Folositi castraveti tocati marunti ca suplimente sanatoase. Sau taiati-i pe lungime sau pe latime pentru a fi inmuiati in iaurt de copiii mai mari.

Cum se pastreaza? Pastrati-i inveliti intr-o punga de plastic perforata sau direct in compartimentul special pentru legume, maxim o saptamana. Inveliti bine castravetii taiati inainte sa-i puneti la frigider altminteri alte alimente vor prinde miros de la ei. La frigider, castravetii taiati, inveliti, sau castravetii din sosuri rezista pana la 3 zile.

Castravetii nu se congeleaza!

Cum se fac piure? Decojiti, scoateti semintele cu o lingura sau cu varful unui cutit si faceti piure in blender. Serviti imediat si nu congelati

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Castravetii in alimentatia copiilor

    Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 18 luni pentru castraveti cruzi facuti piure, deoarece castravetele are tendinta sa produca probleme de ...
  • Culinar

    Gazpacho

    Timp de preparare pentru gazpacho: 30 minute Ingrediente necesare pentru gazpacho: – 1 ardei gras rosu – 1 ardei gras verde ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...