Mama & Copilul

Care parte a plantei se foloseste?

Anasonul – se folosesc frunzele si semintele. Anasonul e bun pentru raceli si gripa. Isopul cu gust de anason e un ceai minunat pentru a opri febra. E folosi si ca adjuvant digestiv.

Angelica – se folosesc radacinile semintele si frunzele. E un expectorant pentru raceala si tuse. Trateaza si afectiunile renale si ajuta sistemul digestiv.

Aninul – conurile si scoarta sunt folosite pe post de diuretic.

Busuiocul – se folosesc frunzele. E un adjuvant digestiv si un laxativ usor. Deoarece e si un sedativ slab, se foloseste pentru tratarea durerilor de cap.

Cicoarea – se folosesc florile ca sedativ si tonic general. E utilizata si ca diuretic.

Cimbrisorul – se folosesc semintele pentru tratarea peretilor gastrici si a intestinelor.

Cimbrul – se foloseste partea superioara a plantei. Are efect terapeutic asupra sistemului respirator. E un bun stimulent si are proprietati antiseptice, care il recomanda pentru curatarea aparatului digestiv, urinar si respirator.

Coada soricelului – se foloseste intreaga planta. Coada soricelului e buna pentru afectiunile asociate cu febra. Contine acid salicilic si salicilati, deci calmeaza durerile provocate de febra.

Pentru a prepara ceai, o puteti combina cu o planta cu gust mai bun. Radacinile sunt folosite pentru a trata tulburarile sanguine. Coada soricelului contine multe minerale, cum ar fi fierul, calciul, potasiu, sodiul si sulful.

De asemenea, coada soricelului contine substantele numite achileina si acid achileic. Cand sunt ingerate, aceste substante ajuta la reducerea timpului in care se coaguleaza sangele. Planta este utila si inzu extern.

Coada soricelului e astringenta si e bune pentru curatarea si calmarea ranilor si leziunilor.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...