Mama & Copilul

Cantitatea zilnica de hrana pentru bebelusii de 7 luni

Bebelusii de 7 luni trebuie sa manance doua mese pe zi, poate 3. Fiecare masa trebuie sa fie alcatuita din doua sau trei feluri de mancare.

La fiecare masa, bebelusul dvs de 7 luni trebuie sa consume in total o jumatate de ceasca sau 120 grame de mancare sau mai mult.

Pentru a vizualiza cantitatea, ganditi-va la un borcanel de mancare comerciala pentru bebelusi.

Fructele/legumele: 3-4 portii pe zi, inclusiv o portie de fruct/leguma cu vitamina A si o portie de fruct/leguma/ suc cu vitamina C. Fiecare portie trebuie sa fie alcatuita din 1-2 linguri sau o jumatate cubulet, 1 cubulet de mancare. O leguma cu vitamina A este una dintre legumele verzi, sau una dintre legumele de culoarea galben intens/portocaliu.

Cerealele: 1-2 portii de cereale pe zi. Fiecare portie de cereale consta in 1-2 linguri de cereale uscate amestecate cu formula sau cu lapte matern. O portie de cereale din super-piureul pregatit in casa trebuie sa fie un sfert, o jumatate de cana, echivalent cu 1-2 linguri de cereale uscate, macinate, negatite.

Tofu: Cel putin o data la doua zile, adaugati in super-piure 1-2 linguri de tofu pasat, pentru a prepara o portie de cereale bogate in proteine.

Tofu se prepara din boabe de soia, prin urmare, asigura o concentratie de proteine de inalta calitate atunci cand este amestecat cu cereale.

Galbenusul: la fiecare doua zile sau de 3-4 ori pe saptamana.

Produsele lactate: o portie de lactate in fiecare zi sau la fiecare doua zile. O portie poate consta in jumatate de cana de iaurt si un sfert de cana de branza de vaci. Plus cantitatea de lapte matern/formula.

Cantitatea zilnica de lichide pentru bebelusii de 7 luni

Laptele matern sau formula reprezinta in continuare alimentul principal. Bebelusul trebuie alaptat de cel putin 5 ori pe zi sau trebuie sa bea din biberon 900-960 ml de formula pe zi. Daca bebelusul nu consuma atat, reduceti cantitatea de hrana solida.

Bebelusul trebuie sa bea  apa inainte si dupa fiecare masa. Limitati cantitatea zilnica de apa sau suc a bebelusului la maxim 120-240 ml, pentru a va asigura ca bea suficient lapte matern sau formula.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...