Cantitatea si consistenta primei mese solide a bebelusului

Veti fi poate surprinsa cat de putina hrana trebuie sa ii dati bebelusului la prima sa masa, nu mai mult de o lingurita sau doua (hrana trebuie amestecata dinainte cu un lichid).

Retineti ca bebelusul nu va fi foarte infometat, pentru ca ii veti da mai intai jumatate de portie de lapte de la san sau aceeasi cantitate la biberon.

Sau, daca ii dati prima masa la jumatatea timpului intre alaptari sau biberon, aceasta va fi cu cel putin o ora inainte de urmatoarea masa.

Consistenta acestei prime mese nu este deloc solida!

“Solid” este un termen impropriu; pentru a consuma alimente care sunt intr-adevar solide, bebelusul ar avea nevoie de un set de dinti sanatosi, care nu-i vor creste decat dupa un timp!

Prima masa solida a bebelusului, dupa laptele matern sau formula asemanatoare, trebuie sa fie mai mult lichida decat solida. De fapt, ar trebui sa fie atat de lichida, incat sa se scurga din lingura.

Hrana groasa il poate face sa se sufoce sau sa se inece. Daca il hraniti cu orez din comert, folositi doar o lingurita si amestecati-o cu aproximativ 2 linguri de lichid. Pentru lichid, puteti folosi apa, insa laptele matern sau formula asemanatoare are mai multe substante nutritive si va face ca hrana sa aiba un gust familiar.

Daca folositi cartofi dulci gatiti, banane coapte sau avocado copt, pasati pana obtineti o pasta foarte fina, fara nici un cocolos. Apoi luati o singura lingurita plina si amestecati-o cu lichid pana cand compozitia se scurge din lingura.

La iaurt, trebuie doar sa mai adaugati puti lichid. Sau luati iaurtul de deasupra, unde se strange zerul cu nuanta galbena. Amestecati zerul cu iaurtul pentru a-l dilua suficient cat sa se scurga din lingura.

Sfat: Daca  aveti tendinta sa tineti bolul bebelusului in timp ce il hraniti, poate ca ar fi mai simplu sa folositi o ceasca de cafea cu maner.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...