Mama & Copilul

Cantitatea de hrana pentru bebelusii de 10 luni

Este posibil sa observati o crestere a apetitului bebelusului  si a cantitatii de mancare pe care o consuma. Portiile constau acum din doua sau trei cubulete de mancare.

Fructele/legumele: 4-5 portii pe zi, inclusiv o portie de fruct/leguma c vitamina A si o portie de fruct/leguma/suc cu vitamina C. Fiecare portie trebuie sa contina 3-4 linguri sau 2 cubulete de mancare.

Cerealele: 4 portii de cereale pe zi.

Alimente cu proteine: 2-3 portii pe zi. Noile proteine pentru aceasta luna sunt untul de arahide si alte tipuri de unt, subtiate, pentru a preveni inecarea bebelusului.

O portie este formata din 1-2 linguri de unt de arahide sau alt unt de nuci.

Galbenusul: la fiecare doua zile sau de 3-4 ori pe saptamana.

Produsele lactate: o portie de lactate pe zi sau mai mult. O portie este de jumatate de cana de iaurt, o treime de branza de vaci sau 30 grame de branza naturala. Plus cantitatea de lapte matern/formula.

Cantitatea de lichide zilnica pentru bebelusii de 10 luni.

Bebelusul trebuie alaptat la san cel putin 3 ori pe zi sau trebuie sa bea 720-960 ml de formula pe zi. Oferiti-i 60-120 ml de apa pe zi. Dati-i 120 ml de suc de fructe usor diluat sau nediluat.

Pentru a va asigura ca bebelusul bea suficient lapte matern sau formula, nu depasiti 180-240 ml pe zi, pentru totalul de apa, suc si alte bauturi.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Cantitatea de hrana pentru bebelusii de 10 luni

    Este posibil sa observati o crestere a apetitului bebelusului  si a cantitatii de mancare pe care o consuma. Portiile constau acum ...
  • Mama & Copilul

    Alimentatia bebelusului la 10 luni

    Introduceti aceste alimente in dieta bebelusului de 10 luni: unt de arahide subtiat, alte tipuri de unt obtinut din nuci, muguri ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...