Cand trebuie sa incep sa hranesc bebelusul cu hrana solida?

Termenul “hrana solida” se refera la alimentele (cereale pentru bebelusi, fructe, legume, carne si alimente amestecate) preparate special pentru bebelusi, de obicei prin gatire si pasare sau strecurare.

“Alimentele pentru bebelusi” se refera la hrana solida si sucurile pentru bebelusi.

Laptele matern si formula comerciala pentru nou-nascuti, desi constituie cea mai mare parte a hranei bebelusilor, nu fac parte din categoria de hrana pentru copii sau hrana solida.

Puteti incepe sa hraniti copilul cu hrana solida atunci cand pediatrul va spune ca este in regula sa incepeti sa il hraniti cu mancare solida.

Pediatrul va vi probabil de acord cu AAP (Academia Americana a Pediatrilor), care ne sfatuieste ca este cel mai bine sa administrati bebelusului hrana solida atunci cand acesta a implinit 4-6 luni.

Momentul ideal este cat mai aproape de 6 luni, mai ales daca alaptati. In primele luni de viata, organismul bebelusului este adaptat sa digere lapte matern sau o formula asemanatoare.

Si, din punct de vedere caloric, nici o hrana solida nu are calitatile nutritive ale laptelui matern sau ale formulei pe care o folositi pentru micut.

Daca ii dati bebelusului prea devreme hrana solida, cantitatea de lapte pe care o va consuma va scadea. Veti inlocui astfel laptele, cel mai bun aliment pentru  bebelusi, cu alimente inferioare nutritiv si mai greu de digerat.

Hrana solida nu ar trebui sa inlocuiasca laptele matern, ci doar sa reprezinte un supliment.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...