Mama & Copilul

Cand putem sa ii dam bebelusului apa?

Pana la 6 lui, bebelusul nu are nevoie decat de laptic (al mamei sau formula). De fapt, el primeste apa deja – aceasta fiind incorporata in laptele mamei sau in laptele formula.

Dupa ce implineste 6 luni, bebelusul ar trebui sa primeasca si apa. Cat de multa apa trebuie sa ii dau? Chiar daca nu sunt reguli stricte in acest caz, cam cat lichid incape intr-o canita de apa (de cafea) – este indeajuns.

De ce apa cu fluor?

Pentru dantura sanatoasa a bebelusului, medicii pediatri si stomatologi din tarile occidentatele recomanda ca apa pentru bebelus sa fie fluorurata (adica sa contina un suplement de fluor). E esential sa discutati aceste detalii despre apa fluorurata cu medicul dentist.

E bine sa dam bebelusului apa plata imbuteliata?

In mod teoretic, apa plata imbuteliata e mai pura decat cea de la robinet. Dar asta doar, in mod teoretic – dar nu se stie niciodata.

Un studiu amplu facut de cercetatorii olandezi, care au studiat calitatea apei plate din 16 tari europene – are o concluzie socanta: 37 % dintre mostrele de apa plata imbuteliata studiate – erau contaminate cu bacterii si 12 % erau contaminate cu ciuperci.

In Romania, atentie mare la ce fel de apa dati bebelusului. Nu dati bebelusului sau copilusului mai maricel – apa de la fantana. Apa de la fantana, oricat de adanca ar fi fantana poate fi contaminata cu bacterii si alti microbi.

Pentru a fi sigura pentru alimentatia unui copil – sau om matur, ar trebui ca apa din fantana sa fie in mod regulat (cel putin o data pe saptamana) analizata de un laborator specializat.

La fel si in cazul apei de la robinet. Daca va hotarati sa dati bebelusului de la robinet, informati-va de la primarie daca apa de la robinet are toate certificatele de sanatate publica, regulate. Nu strica sa fiti informati, mai ales cand e vorba despre sanatatea bebelusului.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...