Mama & Copilul

Cand pot sa fac primul test de sarcina?

Cumpara cu incredere un test de sarcina de la farmacie.

Aceasta metoda de testare a sarcinii poate fi aplicata oriunde, pentru ca ai nevoie doar de o proba de urina si functioneaza prin utilizarea unor substante (anticorpi monoclonali sau policlonali) ce se leaga de hCG.

Daca hCG e prezent in proba de urina, acesta se va lega de anticorpul anti-hCG legat de suprafata solida a testului. Dupa ce s-a produs fecundarea, hormonul hCG (gonadotropina corionica umana) e secretat de catre placenta si e prezent in sange si urina.

Atunci cand faci un test de sarcina este bine sa stii ca fiecare femeie este diferita si timpul necesar pentru ca ovulul sa fie fecundat si sa se implanteze in peretele uterului poate varia.

O idee gresita e faptul ca implantarea apare la 7 zile de la conceptie.Rezultatele cercetarilor au aratat ca prima aparitie a hormonul sarcinii, HCG se face intre 6-12 zile din momentul cand a avut loc fecundarea. Insa in 84% din cazuri hormonul apare intre 8 si 10 zile de la fecundare.

Tocmai de aceea e indicat sa faci un test de sarcina incepand cu ziua in care ar fi trebuit sa se instaleze menstruatia (14 zile dupa ovulatie – aproximativ la 26 – 36 de zile de la prima zi a ultimului ciclu menstrual).

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...