Mama & Copilul

Cand e sexul in timpul sarcinii interzis?

Relatiile sexuale sunt o parte importanta din viata afectiva a unui cuplu.

Insa pe timpul sarcinii partenerei, sexul poate fi periculos, de aceea multi doctori nu il recomanda.

Partenerii se pot bucura unul de celalalt in multe alte moduri, fara a risca cu nimic sanatatea viitorului copil.

Sex pe timpul sarcinii?

Unii doctori mamosi sfatuiesc femeile insarcinate sa nu faca sex in timpul sarcinii din mai multe motive. In primul rand ovarul se contracta in timpul orgasmului si poate dauna fetusului. Un alt motiv evident pentru care sexul nu ar fi recomandat in timpul sarcinii e faptul ca prin penetrare, copilul poate fi supus unei presiuni nu tocmai favorabile.

Din punct de vedere psihologic si religios, nu este indicat deloc sexul in timpul sarcinii intrucat poate afecta personalitatea copilului sau comportamentul sau sexual. Din aceste considerente, unele cupluri isi intrerup activitatea sexuala pe tot parcursulcelor 9 luni.

Un control regulat la medic va scapa de griji

Alti doctori spun ca sexul in timpul sarcinii nu dauneaza cu nimic, pentru ca fetusul este inconjurat de un perete de mucus care inveleste colul uterin si il protejeaza de infectii. Cu toate astea, bebelusul nu poate fi ferit de bolile cu transmitere sexuala.

Cel mai potrivit pentru cuplu este sa mearga la doctor in mod regulat pentru ecografii si verificari ale sarcinii. Orice sangerare din timpul sarcinii, si mai ales de dupa actul sexual, trebuie sa fie un motiv suficient pentru a merge la un control medical.

Barbatul trebuie sa depuna un efort de intelegere a partenerei

Apetitul sexual al femeii insarcinate poate varia dupa cum urmeaza: in primele 12 saptamani apetitul sexual al femeii este foarte scazut din cauza fricii de a pierde sarcina, in urmatoarele 12 saptamani dorinta femeii creste semnificativ. In ultima faza, femeile insarcinate isi pierd interesul pentru sex, din cauza unui discomfort psihic.

Este foarte important ca viitoarea mamica sa discute cu partenerul sau despre toate starile, dorintele si oscilarile sale. E bine sa isi urmeze inima si sa hotarasca impreuna daca vor sa aiba sau nu viata sexuala in aceasta perioada. A face dragoste inseamna pana la urma mai mult decat a face sex.

In aceasta perioada mai dificila, cand femeia este mai sensibila decat de obicei,partenerul este invitat la un exercitiu de intelegere si dragoste.

Ei pot schimba, daca depun putin efort, starile oscilante ale partenerelor si le pot ajuta sa devina mai receptive. Uneori, doar evitarea conflictului poate ajuta foarte mult in dezvoltarea vietii afective a cuplului in aceasta perioada, indiferent daca aleg sau nu sa aiba relatii sexuale.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Cand e sexul in timpul sarcinii interzis?

    Relatiile sexuale sunt o parte importanta din viata afectiva a unui cuplu. Insa pe timpul sarcinii partenerei, sexul poate fi periculos, ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...