7:02 am - Thursday December 8, 2016

Briose cu ciocolata calda

Timp de preparare pentru Briose cu ciocolata calda: 60 minute

Ingrediente pentru Briose cu ciocolata calda:

– 350g ciocolata de menaj

– 300g unt

– 150g zahar

– 12 galbenusuri

– 6 albusuri

– 150g faina

– unt si faina pentru forme

Mod de preparare pentru Briose cu ciocolata calda:

Topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic. Bateti galbenusurile cu zaharul, pana cand obtineti o compozitie cremoasa, pe care turnati-o in compozitia cu ciocolata, dupa ce s-a racit putin. Bateti noua compozitie 5 minute pentru omogenizare. Separat, bateti albusurile spuma. Cand spuma se tine pe tel, adaugati treptat faina. Turnati compozitia cu ciocolata in cea de albusuri, amestecati ingredientele usor, prin rasturanare.

Turnati amestecul obtinut in castronase termorezistente, unse bine cu unt si tapetate cu faina. Puneti-le la cuptor si coaceti-le in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, 5-10 minute. Cand s-a format o crusta tare deasupra, scoateti castroanele din cuptor. Interiorul trebuie sa ramana moale.

Lasati-le la racit 5 minute si apoi scoateti briosele pe farfurioare, cu grija, pentru a nu le sparge, pentru ca se pierde ciocolata calda din interior, care a ramas semilichida. Le puteti servi si in castronele in care s-au copt. Pentru aceasta reteta, puteti folosi atat ciocolata alba cat si neagra.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Articol din categoria: Dulciuri si Deserturi
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Budinca aromata

Timp de preparare pentru Budinca aromata: 60 minute Ingrediente pentru Budinca aromata: - 150g unt... mai mult »

Close