Mama & Copilul

Branza in alimentatia bebelusului

Branza este un aliment simplu si convenabil pentru bebelusi. La fel ca laptele si iaurtul, este bogata in proteine si calciu. Branza naturala rasa si bulgarii de branzica de casa sunt aperitive foarte bune pentru bebelusi. Nu uitati ca bebelusii au nevoie de grasimi, deci cumparati sortimente de branza de vaca pentru bebelus.

Cumparati doar branza naturala

Sortimentele de branza procesata sunt doar 51% branza, deci nu cumparati produse etichetate “branza procesata”, “branza de uns pe paine”, sau “preparat din branza”. Branza procesata a fost supusa unui proces care sa ii prelungeasca durata de stocare si poate contine coloranti artificiali si conservanti.

Cand cumparati branza, uitati-va cu atentie la ambala, pentru a vedea daca este deteriorat sau lipicios si nu uitati sa verificati data de expirare. Nu cumparati branza veche care are un aspect uscat sau care se faramiteaza.

Culoarea trebuie sa fie uniforma de la centru la margine. Sortimentele de branza alba devin galbene pe masura ce se invechesc. Uitati-va cu atentie sa nu aiba mucegai, care arata ca niste pete mici albe, albastre, roz sau verzi.

Depozitarea branzei

Dezpozitati branza la frigider, intr-un recipient ermetic, in folie de aluminiu sau intr-o punga de plastic. Branza cumparata in coaja trebuie mentinuta astfel pana cand sunteti gata sa o consumati. Branza poate fi congelata intr-o punga de plastic ermetica sau intr-un recipient ermetic.

Congelati portiile de branza separat, in bucati nu mai mari de 200 grame. Pregatiti-va pentru o modificare de textura: sortimentele de branza mai tari pot deveni sfaramicioase, iar cele mai moi se pot separa. E foarte posibil ca bebelusul sa nu fie deranjat de aceasta textura.

Branza se congeleaza pana la 4-6 luni. Decongelati-o peste noapte la frigider si asigurati-va ca o consumati in doar cateva zile.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...