Mama & Copilul

Bolilele valvelor cardiace

Ce sunt bolile valvelor cardiace?

fashion woman portraitFiecare valvă a inimii este un set de lambouri sau colţuri care se închid şi se deschid aproape ca nişte porţi, pentru a controla fluxul de sânge prin inimă şi camerele sale. Valvele permit sângelui să curgă într-o singură direcție; în cazul în care sângele începe să curgă în sens invers, valvele se închid forţat.

Există patru camere în inimă și patru valve cardiace pentru a controla fluxul de sânge între ele. În cazul în care o valvă a inimii nu funcționează în mod corespunzător, fluxul de sânge este dat peste cap.

Cele două probleme principale care apar sunt:

– Valvele care nu se închid în mod corespunzător – cauzează “regurgitarea” sângelui în direcția greșită (de exemplu, din aortă înapoi în inimă);

– Valvele care nu se deschid în mod corespunzător – provoacă o afecţiune cunoscută sub numele de stenoză de valvă, în care fluxul de sânge prin valvă este limitat.

O altă problemă a valvelor cardiace, care obişnuia să fie diagnosticată frecvent printre oamenii sănătoşi, este o afecțiune numită prolaps de valvă mitrală sau sindromul valvei “moi”.

Se credea că unul dintre vârfurile de pe valva se întorcea invers, făcând un sunet caracteristica de murmur. Acum se crede că mai mult de doi la sută dintre adulţii din lume au acest sindrom, iar unii experți spun că este doar o variație normală și nu este deloc o boală.

Simptomele bolilor valvelor cardiace

Simptomele includ:

– Oboseală sau insuficienţă respiratorie atunci când faceţi exerciţii fizice

– Umflarea gleznelor și a picioarelor

– Amețeli sau leșin, în cazuri extreme

– Poate apărea angina

Tratamentul bolilor valvelor cardiace

Se va face o electrocardiogramă a inimii, urmată de o ecocardiografie, pentru a oferi o imagine cu inima. Dacă se constată că suferiţi de o boală a valvelor cardiace, se poate începe tratamentul cu medicamente pentru a controla problema; inclusiv cu medicamente precum:

– Diuretice

– Inhibitoriai ECA

– Digoxină

Încazurile severe, poate fi necesară înlocuirea valvelor inimii. Valvele bolnave sunt, de obicei, înlocuite cu valve artificiale (valve mecanice) sau valve de animale (țesuturi de valvă sau valve biologice). Există o șansă de cinci la sută ca pacientul să moara după intervenţia chirurgicală de înlocuire a valvei. Riscurile sunt mai mici pentru înlocuirea valvei aortice.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Bolilele valvelor cardiace

    Ce sunt bolile valvelor cardiace? Fiecare valvă a inimii este un set de lambouri sau colţuri care se închid şi se ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...