Mama & Copilul

Bolile articulare si exercitiul fizic

Bolile articulare reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme medicale.

Exista mai mult de 100 de forme de artrita, care au cauze, simtpome si tratamente variate.

Semnele de recunoastere includ urmatoarele:

– inflamarea uneia sau mai multor articulatii;

– rigiditatea matinala prelungita;

– dureri recurente sau sensibilitate dureroasa articulara;

– imposibilitatea de a misca normal o articulatie;

– inrosirea si caldura locale obiectivate la nivelul unei articulatii;

– febra nejustificata, scaderea in greutate corporala sau slabiciunea asociate cu durere articulara.

Oricare din aceste semne, daca au aparut de curand, dar dureaza mai mult de 2 saptamani necesita evaluare medicala prompta. Distingerea bolilor articulare de simpla sensibilitate sau durere (reumatism) e importanta in tratamentul corect al bolii.

Bolile articulare pot fi rezultatul suprasolicitarii si uzarii articulatiilor (ca in osteoporoza) sau se pot datora leziunii, inflamarii, infectiei sau unei cauze necunoscute.

Majoritatea suferintelor articulare determinate de inflamatie sunt denumite artrite.

In timp, exercitiul fizic ramane probabil singura forma de terapie cu adevarat eficienta in mentinerea sub control a artritei. Exercitiul fizic trebuie facut regulat pentru producerea ameliorarii. De aceea, ar trebui sa va consultati medicul curant pentru inceperea unui program organizat de mobilizare, adaptat nevoilor dumneavoastra specifice.

In general, doriti sa aveti o conditie fizica generala buna. Aceasta inseamna mentinerea flexibilitatii, puterii si rezistentei. Toate acestea impreuna va vor proteja articulatiile impotriva avansarii leziunilor, le vor mentine forma normala, vor reduce redoarea si vor micsora durerea.

Diferite tipuri de exercitii au diferite scopuri. Pentru flexibilitate, exercitiile de aliniere (intindere usoara) misca articulatiile dintr-o pozitie completa in alta. In cazurile severe de osteoporoza, exercitiile de aliniere pot determina dureri. NU continuati gimnastica dincolo de punctul unde apare durerea fara indicatia medicului sau fizioterapeutului.

Mobilizarea unor mari grupuri timp de 15-20 minute e principala metoda de exercitiu aerobic pentru intarirea musculaturii si constituirea rezistentei. Mersul pe jos sau pe bicicleta, inotul si dansul sunt cateva exemple de exercitii de tip aerobic cu solicitare mica sau moderata a articulatiilor.

Daca aveti un important exces ponderal, mobilizarea e mai dificila. Solicitati prea mult spatele, soldurile, genunchii si picioarele, toate locuri de electie pentru osteoporoza. Nu exista o dovada clara ca surplusul ponderal determina osteoporoza, dar obezitatea agraveaza evident simptomatologia.

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Sulfatul de condroitina

  Sulfatul de condroitina este un element important in formarea cartilajelor. Cartilajul este un tesut conjunctiv rezistent, dar flexibil, care se gaseste ...
 • Sarcina

  Gimnastica benefica in timpul sarcinii

  In perioada sarcinii, gimnastica te ajuta sa construiesti si sa mentii o conditie fizica de invidiat. Doar cu o conditie fizica ...
 • Mama & Copilul

  Bolile articulare si exercitiul fizic

  Bolile articulare reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme medicale. Exista mai mult de 100 de forme de artrita, care au ...
 • Mama & Copilul

  Entorsele: lezarea ligamentelor

  Mai exact, entorsa apare cand ligamentele au fost supraextinse sau chiar sfasiate. Ligamentele sunt benzi tari, elastice care se insera pe ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...